Sveučilište u Splitu dobilo 189,6 milijuna kuna od EU za tri projekta

Petak, 10.11.2017. | Vijesti
Radi se o dosad najvećim projektima u Splitu te jedinim infrastrukturnim projektima iz područja istraživanja i razvoja u Jadranskoj Hrvatskoj, koji će se realizirati do lipnja 2020. godine.
Sveučilište u Splitu dobilo je 189,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za tri projekta!

Projektom "Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST, te KTF-ST kroz razvoj znanstveno istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta" u vrijednosti od 85,1 milijun kuna nabavlja se znanstvena oprema za ova tri fakulteta Sveučilišta u Splitu, a opremit će se 21 laboratorij.

Projekt "Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji" vrijedan je 84,5 milijuna kuna, a zahvaljujući tim sredstvima rekonstruirat će se postojeće građevine Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i Žrnovnici, nabaviti znanstvena oprema za 11 laboratorija, a provest će se i organizacijska reforma.

Treći projekt za kojeg su odobrena bespovratna sredstva je "Stavljanje u funkciju novoizgrađene nastambe za pokusne životinje na Sveučilištu u Splitu". Vrijedan je 20 milijuna kuna i predstavlja ključan resurs za provođenje temeljnih i primijenjenih biomedicinskih istraživanja znanstvenika MEFST-a, Sveučilišta i regionalnih institucija, te je jedina istraživačka nastamba za životinje u Južnoj Hrvatskoj.

Projekti će se detaljnije predstaviti u petak na splitskom Sveučilištu, a o njima će osim rektora Šimuna Anđelinovića govoriti i dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije prof.dr.sc. Boris Trogrlić, dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Zoran Đogaš, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof.dr.sc. Jasna Puizina, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Igor Jerković, dekan Pomorskog fakulteta prof.dr.sc. Nikola Račić, te Krešimir Budiša, direktor sveučilišnog Tehnološkog parka.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije

Zgrada tri fakultetaIZVOR: Dalmatinski portal
POSJETA: 1039

Povezane vijesti