Planinski pejzaž pri vrhu novog najvećeg nebodera u Ho Chi Minhu

Srijeda, 15.11.2017. |
Arhitekt Ole Scheeren predstavio je projekt do sada najvećeg nebodera u Ho Chi Minhu jedinstvenog dizajna i arhitekture.
Arhitekt Ole Scheeren otkrio je planove za izgradnju nebodera visokog čak 333 metra u najvećem gradu Vijetnama Ho Chi Minhu. Zgrada će oponašati topografiju prirodnog krajolika zemlje. Zvat će se Empire City, a biti će izgrađena u blizini centra grada, u području koji se ubrzano razvija na istočnoj strani rijeke Saigon. Sastojat će se od tri tornja koja će se izdizati iz podnožja oblika planine. U podnožju će se nalaziti terasasti vrtovi, osmišljeni tako da podsjećaju na stepenasta rižina polja u Vijetnamu, dok će se najviši tornjevi širiti pri vrhu stvarajući dojam visinskog vrta ili šume pod nebom".

Empire City neboder u Ho Chi Minhu

"Osjetio sam kako bismo trebali razmišljati o budućnosti arhitekture i samog grada, te razmišljati o varijantama u kojima ljudi i priroda mogu koegzistirati na tlu, ali i visoko u zraku." rekao je arhitekt.

Visinom od 333 metra, Empire City će biti viši od bilo kojeg postojećeg nebodera Ho Chi Minha, daleko viši od 262,5 metara visokog "Bitexco Financial Tower" - trenutno najvećeg nebodera u gradu. Glavni toranj s 88 katova, nazvan Empire 88 Tower, sadržavat će apartmane i hotel, kao i javnu promatračku platformu i prostor za organiziranje "evenata" na vrhu poznat kao "Cloud Space". U podnožju će biti smješteni dućani, dok će dva manja tornja sadržavati urede i stanove.

Empire City neboder u Ho Chi Minhu

Schereen vidi svoj projekt kao znak budućnosti razvoja grada.

"Gradski čelnici i planeri pokušavaju pronaći pozitivan smjer budućnosti za grad, u kojem se neće ponoviti isti problemi koji se pojavljuju u drugim gradovima koji rastu prostorno i populacijski. Oni nastoje osigurati kvalitetu i odgovornost" rekao je on. "

Ole Schereen osnovao je svoj arhitektonski studio "Buro Ole Schereen" 2010. Projektira u Aziji više od jednog desetljeća, a radio je na visokim građevinama u Pekingu, Bangkoku, Singapuru i Kuala Lumpuru.

Ole Schereen također je nedavno predstavio planove za svoju prvu zgradu u Europi, obnovu uredskog bloka iz 1970-ih u Frankfurtu i prvu zgradu u Sjevernoj Americi neboder u Vancouveru.

Ole Scheeren (rođen 1971. u Karlsruhu) njemački je arhitekt i voditelj "Büro Ole Scheeren" studia s uredima u Pekingu, Hong Kongu i Londonu, te gostujući profesor Sveučilišta u Hong Kongu.
Empire City neboder u Ho Chi Minhu Empire City neboder u Ho Chi Minhu Empire City neboder u Ho Chi Minhu Empire City neboder u Ho Chi Minhu


IZVOR: www.dezeen.com
POSJETA: 1356

Povezane vijesti