JE LI TO MOGUĆE? ČIOVSKI MOST BIT ĆE GOTOV DO LJETA: Stigli novi igrači, na gradilištu ih dočekao kaos

Petak, 17.11.2017. | Gradilište
Na gradilištu novog mosta u Čiovu već su nekoliko dana istaknute zastave “Strabaga” i Poduzeća za ceste Split.
Te dvije tvrtke uvedene su u posao 8. studenoga i od tada im počinje rok od osam mjeseci u kojemu most treba biti završen, piše Slobodna Dalmacija.

Nered nakon odlaska Viadukta

Viadukt je završio u stečaju, te je na gradilištu iza njega ostao nered koji su morali počistiti zaposlenici Strabaga. Oprema nije uklonjena do 30. rujna, kako je bilo ugovoreno, a na gradilištu i dalje stoje dva pontona, teretna vozila, dizalice, manja betonara, plovna oprema u koju spadaju i mala brodica te dizalica na jednom od pontona.

Dio opreme i strojeva mogao bi koristiti i novi izvođač, te se o tome vode razgovori s Viaduktom. Iako su nove firme preuzele posao, na samom gradilištu još nema nikakvih vidljivih aktivnosti. Radi se, ali u kontejnerima koji služe za urede.

Radovi mogu odmah početi

S obzirom na to da u šest mjeseci od Viaduktovog prekida s radom ništa nije oštećeno, moguće je lako nastaviti s radom. “Na jedanaest malih stupova u moru arhitektonsko-betonski radovi završeni su u cijelosti”, kaže Davor Trlaja, voditelj projekta iz Hrvatskih cesta, investitora novog čiovskog mosta. Osim na mostu, treba obaviti i betonske radove na podvožnjaku te propustu na spojnoj cesti 1.

Na samom mostu mora se još montirati čeličnu konstrukciju. “Već montirani 40-metarski čelični elementi, od kojih su neki i antikorozivno zaštićeni, nakon pripreme mogu ići u montažu na most.” “Nastavak proizvodnje konstrukcije odradit će Strabagov imenovani proizvođač za izradu čelične konstrukcije mosta, tvrtka Zublin, koja je Strabagova tvrtka-kćer”, kaže Trlaja, a povodom Viaduktovih problema s isporučiteljem čelika iz Makedonije.
Za dio radova na mostu angažiran je i Brodosplit.


IZVOR: net.hr
POSJETA: 751

Povezane vijesti