Vrijedno međunarodno priznanje hrvatskoj tvrtki za projekt "Westgate Split"

Utorak, 05.12.2017. | Vijesti
Iz tvrtke Westgate Tower priopćili su da je njihovom projektu Westgate Split pripala nagrada International Property Awards-a za 2017./2018. za najbolji projekt u kategoriji visokogradnje poslovne namjene u Europi
Prema priopćenju tvrtke Westgate Tower izdanom jučer njihov futuristički projekt Westgate Split, koji je u potpunosti promjenio vizuru ulaza u centar grada Splita, osvojio je glavnu nagradu International Property Award za 2017./2018. godinu za najbolji projekt u kategoriji visokogradnje poslove namjene u Europi. International Property Award je u sektoru ulaganja u nekretnine isto što i Oskar u filmskoj industriji. Godišnje je to okupljanje najboljih svjetskih investicijskih tvrtki, arhitekata, dizajnera, konzultanata i menadžera iz sektora. Protekle je godine 80 stručnih članova, predstavnika žirija International Property Awards, pregledalo i ocijenilo na tisuće prijavljenih projekata iz 115 država, ističe se u priopćenju. Nagrade se dodjeljuju svake godine i za dizajn interijera, arhitekturu i upravljanje nekretninama.

Glamurozna ceremonija dodjele nagrada održana je navečer u londonskom Savoy Hotelu. Nagradu je preuzeo direktor tvrtke "Westgate Tower d.o.o." Josip Komar.

"Iako je vrijednost projekta Westgate Split očita jer smo prepoznati od najvećeg lanca hotela u svijetu Mairott, a izgradili smo i objekt za jednu od najvećih hrvatskih banaka, ova međunarodna nagrada nam privatno mnogo znači. U konkurenciji s nama su bili najbolji projekti u Europi, u gradovima koji su kudikamo veći i bogatiji od Splita te smo ponosni što kući - u Hrvatsku nosimo priznanje za dosadašnji rad“, rekao je Komar, dok je arhitekt tvrtke Westgate Tower Otto Barić ustvrdio da je priznanje za Westgate Split zaista posebno jer je to bio jedan od najvećih izazova u njegovoj karijeri uz naglasak da se priznanje odnosi na cjeloviti projekt i nije vezano samo uz arhitekturu već i uz developerske vještine. Tornjevi su zamišljeni kao jasni, izvorni, kristalični oblici, u kombinaciji stakla i bijelih vertikala, suprotstavljeni plavoj horizontali kaštelanskog zaljeva u pozadini.

U prioćenju se još navodi da se projekt Westgate Split sastoji od dva objekta od kojih je prvi poslovni toranj upravno središte OTP Splitske banke d.d., a sastoji se od prizemlja i 12 etaža te četiriju podzemnih etaža. Drugi toranj, koji je još u izgradnji, prvotno je zamišljen kao objekt koji se sastoji od prizemlja i 17 etaža te šest podzemnih etaža, a danas čeka dozvolu za proširenje projekta, to jest povećanje broja katova na 28 etaža, čime bi Split dobio najvišu građevinu u Hrvatskoj, a ujedno i još jednu turističku atrakciju i projekt koji već danas ovim međunarodnim priznanjem podiže rejting grada i države.

IZVOR: fotografije: nadzorPLUS i skyscrapercity.com forum
POSJETA: 1196

Povezane vijesti