Kineski veleposlanik odgovorio na optužbe od strane Strabaga

Srijeda, 31.01.2018. | Gradilište
Veleposlanik Narodne Republike Kine Hu Zhaoming u na konferenciji za novinare početkom tjedna dotakao se natječaja za gradnju Pelješkog mosta na kojem je pobijedio kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation (CRBC).
Kako javlja tportal Veleposlanik Narodne Republike Kine Hu Zhaoming na konferenciji za novinare govorio je o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Kine, a dotakao se i natječaja za gradnju Pelješkog mosta. Kineski veleposlanik izjavio je kako nije iznenađen žalbama, ali kako su ga iznenadile optužbe od strane Strabaga.

Posjetimo, austrijska građevinska tvrtka je optužila CRBC da je koristila dampinške cijene i državne potpore, što je protivno pravnoj stečevini Europske unije.

"Oba argumenta su promašena. Hrvatska je procijenila gradnju Pelješkog mosta na 1,8 milijardi kuna. Kineska tvrtka je ponudila znatno više od toga, preko dvije milijarde kuna. To ne može biti damping cijena. Što se tiče optužbi zbog državnih potpora od početak se znalo da iza kineskog ponuđača stoji država. Svi su znali s kime se suočavaju na natječaju i nije mi jasno zbog čega tek sad na tome inzistiraju", rekao je Hu Zhaoming.

Kineski veleposlanik izjavio je kako nije iznenađen žalbama, ali kako su ga iznenadile optužbe od strane Strabaga.

Dodao je kako očekuje da će Državna komisiji za kontrolu postupaka javne nabave što prije riješiti žalbe kako bi se potpisao ugovor s kineskom tvrtkom i krenulo u gradnju.

"Kineske kompanije imaju izvanredne reference za gradnju mostova. Hrvatska je napravila odličan izbor. To je poruka i ostalim kineskim kompanija da su dobrodošle u Hrvatsku", istaknuo je kineski veleposlanik.


IZVOR: tportal
POSJETA: 725

Povezane vijesti