Radionica Kako graditi zgrade gotovo nulte energije (ZG0E)

Četvrtak, 22.02.2018. | Vijesti
Radionica Kako graditi zgrade gotovo nulte energije (ZG0E) održat će se u utorak, 27. veljače, u 8.30 u Županijskoj komori Split.
Ovu jednodnevnu radionicu za svoje članice oragnizira ŽK Split u suradnji s Građevinskim fakultetom Zagreb i Sektorom za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK.

Od početka 2018. godine obaveza je investitora ali i projektanata, izvođača i nadzora da sve nove javne zgrade budu građene po zahtjevima za Zgrade gotovo nulte energije. Od 2019. odnosno 2020. godine ta obaveza nastupa i za sve ostale nove zgrade. Zahtjevi za te zgrade postavljaju novu razinu građenja za koju se treba pripremiti te uputiti na detalje kojima se zadovoljavaju zahtjevi za ZG0E.

Ovim bi programom stručnog usavršavanja svi polaznici (nadzorni inženjeri, voditelji radova, izvođači, projektanti i arhitekti) dobili nova znanja koja obuhvaćaju sljedeće:

Definicija zgrade gotovo nulte energije i zahtjevi za te zgrade ovisno o namjeni i klimatskim uvjetima lokacije zgrade.
Izvedba elemenata ovojnice zgrade (temelja, zidova, krovova…) s naglaskom na pravila ugradnje uz korištenje proizvoda kojima se mogu zadovoljiti definirani zahtjevi.

Prikaz detalja kod ugradnje prozora i vrata koje treba zadovoljiti kako se ne bi javljala naknadna građevinska šteta.

Utjecaj toplinskih mostova i njihovo minimiziranje. Kako ostvariti zahtjev zrakopropusnosti, kada i kako (Blower door) ga ispitati kako bi se minimizirali troškovi rješavanja grešaka.

Pravila izvedbe kontaktne i ventilirane fasade s posebnim osvrtom na najčešće greške.

Poziv i prijavnica na seminar nalazi se u pratećim dokumentima.
Kontakt-osoba u ŽK Split je Rade Maršić, Odsjek za promet i veze, telefon: 021/321-115.


POSJETA: 763

Povezane vijesti