Pripremni radovi za početak izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici

Četvrtak, 29.03.2018. | Gradilište
Od trenutka ulaska u gradilište do početka rada Centra u Lećevici trebat će oko godinu i pol dana. Očekuje se da će CGO u Lećevici biti pušten u pogon krajem 2021. godine.
Od 2014. do 2017. izrađeno je preko 80 dokumenata i provedeno na desetke upravnih postupaka te je pripremljena vrlo zahtjevna dokumentacija objavljuje Dalmatinski portal.

Projekt CGO u Općini Lećevica uvršten je na Listu strateških projekata Vlade RH, što će projektu dati dodatni zamašnjak u smislu ubrzavanja preostalih administrativnih postupaka. Početak rada županijskog centra za gospodarenje otpadom planira se krajem 2021. godine.

Regionalni centar čistog okoliša (RCČO) u posljednje tri i pol godine, odnosno u periodu od 2014. do danas, obavio je sve pripreme za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici i šest pretovarnih stanica na području Splitsko-dalmatinske županije. Obiman i mukotrpan posao prikupljanja dokumentacije, koji je nailazio na niz nepredviđenih prepreka i otezanja, podrazumijeva ishođenje opsežne studijske i projektno-tehničke dokumentacije kao osnove pokretanja upravnih postupaka za ishođenje potrebnih dozvola. Ukratko, u trogodišnjem periodu do 2014. do 2017. godine izrađeno je preko 80 dokumenata i provedeno na desetke upravnih postupaka te je pripremljena vrlo zahtjevna dokumentacija.

Od uistinu opsežne dokumentacije koja je sređivana tijekom godina, u galeriji vam donosimo pregled najvažnijih ishođenih dokumenata u posljednje tri i pol godine, bez kojih gradnja CGO u Lećevici ne bi bila moguća.

Projekt je u cijelosti pripremljen u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i predstavnicima Europske komisije (JASPERS) te slijedi postupak direktne dodjele sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a kraj 2017. i početak 2018. godine obilježen je intenzivnim pripremama za raspisivanje natječaja za izvođače radova.

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, završeno je savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za Tehničku pomoć, u tijeku je savjetovanje za usluge informiranja, komunikacije i vidljivosti, a do kraja ožujka provest će se savjetovanja za nadzor, projektiranje i radove.

Po završetku svih javnih natječaja i odabira izvođača radova, planira se pristupiti fazama realizacije projekta što znači da konačno kreće faza realizacije županijskog CGO i šest pretovarnih stanica. Od trenutka ulaska u gradilište, do početka rada centra trebat će oko godinu i pol dana. Stoga, očekuje se da će CGO u Lećevici nakon probnog rada, biti pušten u pogon krajem 2021. godine.IZVOR: Dalmatinski portal
POSJETA: 736

Povezane vijesti