CEMEX Ventures otvara natječaj za građevinska startup poduzeća za 2018.

Srijeda, 11.04.2018. | Zanimljivosti
Urbani razvoj, poboljšanje povezivosti sudionika u građevinskom vrijednosnom lancu, razvoj novih izvora financiranja projekata i nove građevinske tehnologije područja su interesa ovog poziva
CEMEX Ventures pokrenio je natječaj za građevinska startup poduzeća za 2018. godinu, inicijativu kojoj je cilj pronaći startupe koji žele predvoditi transformaciju građevinske industrije.

Uz slogan "Povedite promjenu, pridružite nam se", CEMEX Ventures, CEMEX-ova inicijativa otvorenih inovacija i rizičnog kapitala, predstavlja svoj drugi otvoreni poziv, koji će biti otvoren od 10. travnja do 3. lipnja 2018. Natječaj je usmjeren poduzetnicima i startupima koji će raditi na četiri područja: urbani razvoj, poboljšanje povezivosti sudionika u građevinskom vrijednosnom lancu, razvoj novih izvora financiranja projekata i nove građevinske tehnologije.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem mrežnih stranica CEMEX Ventures. Po ocjenjivanju svih pristiglih prijava, finalisti će biti pozvani u Madrid u Španjolskoj 12. srpnja 2018., kako bi stručnom povjerenstvu predstavili svoje projekte.

Startup poduzeće s najboljim prijedlogom dobit će 3.000 eura za financiranje svog projekta. Svi će finalisti također imati priliku pristupiti profesionalnoj mreži CEMEX Ventures, sudjelovati u poduzetničkim inkubatorima ili na programima ubrzanja projekata te dobiti mentorstvo i sredstva.

IPSUM, platforma za suradnju za koordinaciju i upravljanje građevinskim projektima koja se zasniva na metodologiji Lean-BIM, pobijedila je na inauguracijskom natječaju CEMEX Ventures 2017. godine. Nakon pobjede IPSUM-a, CEMEX Ventures nastavio je surađivati s IPSUM-om i savjetovati ga, uključujući i vezano uz teme međunarodne ekspanzije i optimizacije poslovnog modela tog startupa, koju trenutačno prolazi. IPSUM je nedavno završio drugi krug prikupljanja sredstava, s CEMEX Ventures kao jednim od ulagača.

Pokrenut 2017. godine, CEMEX Ventures obogaćuje CEMEX-ovo znanje novim najsuvremenijim tehnologijama i platformama, usredotočujući se na rješavanje glavnih izazova u građevinskom ekosustavu putem održivih rješenja. CEMEX Ventures je stvorio otvorenu platformu za suradnju kako bi predvodio revoluciju u građevinskoj industriji, angažirajući startupe, poduzetnike, sveučilišta i druge dionike da se uhvate ukoštac s trenutačnim izazovima industrije i oblikuju budući vrijednosni ekosustav.

Kako biste saznali više o pozivu na natječaj CEMEX Ventures za građevinska startup poduzeća za 2018., molimo posjetite: www.cemexventures.com/construction-startup-competition.

Za više informacija o CEMEX Ventures, molimo posjetite: www.cemexventures.com

Pratite CEMEX Ventures na:

• Facebook: CEMEX Ventures
• Twitter: @CEMEXVentures
• Linkedin: CEMEX Ventures


IZVOR: Cemex.hr
POSJETA: 731

Povezane vijesti