Prekinuta gradnja najvećeg nebodera u Hrvatskoj

Subota, 14.07.2018. | Gradilište
Ne znaju se točni razlozi prekida, no nagađanja su brojna.
Prije dva mjeseca bilo je entuzijastično najavljeno da će se ipak graditi najveći neboder u Hrvatskoj do postojećeg u kojemu je središnjica Splitske banke. Najavilo se i da će u njemu biti Marriot hotel. Nedugo zatim radovi su započeli, ali vrlo stidljivo. Da bi zatim – stali piše Slobodna Dalmacija.

Zapravo, nije izvedena ni jedna etaža. Što je prilično sporo, sjetimo li se da je susjedni neboder napredovao za naše prilike vrlo brzo, izvođač "Tehnika" znao je izgraditi po jednu etažnu konstrukciju za tjedan dana.
Pokušali smo doznati gdje je zapeo nastavak gradnje “najvećeg nabodera” za koji je, podsjetimo, Grad izdao izmjenu građevinske dozvole tek nakon tumačenja koje je dalo Ministarstvo graditeljstva.

- Ljeto će uglavnom proći u izradi novih izvedbenih projekata, ugovaranju opreme, fasada i instalacija. Ukratko, u tijeku je proces prilagodbe cijelog projekta novoj građevinskoj dozvoli. Novi predviđeni termin otvaranja je četvrti kvartal 2019. - kazao je Josip Komar, vlasnik firme investitora Westgate Tower.

Slobodna Dalmacija je već objavila da se izvođač "Tehnika" upisao s potraživanjem od 11,8 milijuna kuna na Westgateov vlasnički list, na lokaciji u Ulici Domovinskoga rata gdje se gradi neboder. Međutim, više nema zabilježbe o toj tražbini. Podsjetimo, "Tehnika" je prošle godine ovim putem tražila da ih se isplati za prethodno obavljene radove. No, prije dva mjeseca je sklopljen aneks ugovora po kojemu će, kako je najavio direktor ovog građevinskog poduzeća Zlatko Sirovec, biti nastavljeni radovi na neboderu.

U "Tehnici" nisu imali komentara, odnosno, rekli su za Slobodnu Dalmaciju da ne znaju kad će početi radovi te da njihov direktor nema što dodati Komarovoj izjavi.


IZVOR: Slobodna Dalmacija, foto: Ilustracija Westgate Group
POSJETA: 1193

Povezane vijesti