međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“

Petak, 24.08.2018. | Vijesti
U okviru predsjedanja, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira stručnu međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ koja će se održati 26.-27. rujna 2018. godine u Hotelu Sheraton
Republika Hrvatska od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. predsjeda Srednjoeuropskom inicijativom - SEI (Central European Initiative - CEI).

Prioriteti hrvatskog predsjedanja usmjereni su na proširenje EU te na prijenos znanja i iskustava iz (pred)pristupnog procesa, gospodarsku suradnju, suradnju na području kulture, izazove migracija, intenziviranje suradnje SEI-a s drugim regionalnim i međunarodnim organizacijama te nastavak parlamentarne suradnje.

U okviru predsjedanja, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira stručnu međunarodnu Konferenciju „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ koja će se održati 26. i 27. rujna 2018. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Konferencija je namijenjena predstavnicima međunarodnih tijela država članica CEI-a.

Konferencija okuplja ekspert govornike s područja SEI-a i one van SEI-a s istim ciljem :

-predstavljanja zakonodavstva i strateških dokumenata o energetskoj učinkovitosti i energetskoj obnovi zgrada
-dijeljenja iskustava u korištenju ESI fondova za financiranje energetske obnove zgrada i promicanje korištenja obnovljivih izvora energije
-promicanja koncepta zgrada gotovo nulte energije (nZEB)
-predstavljanja informacijskih sustava za praćenje i analizu potrošnje energije u zgradama javnog sektora, sustava za energetsko certificiranje zgrada i sustava za mjerenje i verifikaciju ušteda (SMIV)

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno a prijave na konferenciju moguće su do 5. rujna 2018. godine. Za sudjelovanje na Konferenciji „Energetska učinkovitost u zgradarstvu – za bolje sutra“ registrirajte se OVDJE . Po isteku roka za prijavu uspješni prijavitelji dobit će obavijest putem e-pošte.


IZVOR: www.mgipu.hr
POSJETA: 557

Povezane vijesti