Solin: Otvoreni radovi na kanalizacijskim kolektorima i crpnoj stanici

Ponedjeljak, 10.09.2018. | Gradilište
Rok za dovršetak je godinu dana, a stanovnike su pozvali na strpljenje jer će zbog izvođenja radova doći do određenih poteškoća u prometu
U Solinu su danas otvoreni radovi na kanalizacijskim kolektorima i crpnoj stanici Bunje u Svetom Kaju vrijedni gotovo četiri milijuna kuna. Izgradit će se više od kilometra kanalizacije, dio sustava odvodnje, a rekonstruirat će se i vodovodna mreža nakon čega će na kanalizacijski sustav biti priključeno 630 kućanstava.

Svake godine na blagdan Male Gospe svojim sugrađanima nastojimo dati neki projekt koji će podignuti kvalitetu njihovog života, a tako je i ove godine. Dovršavamo izgradnju osnovne škole u Ninčevićima, a u planu nam je izgradnja velikog vrtićkog centra. Ovdje ćemo Izgraditi više od kilometara kanalizacijske mreže i tako ćemo zaokružiti kanalizacijsku mrežu oko našeg grada - kazao je Dalibor Ninčević, solinski gradonačelnik.

U sklopu ovog projekta radove koji se odnose na fekalni dio financira Vodovod i kanalizacija, a radove koji se odnose na vodovodni dio financira Grad. Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije, kaže da se na ovaj način uvode promjene na ovom području koje će svim stanovnicima donijeti uvjete života kakve zaslužuju u 21 stoljeću, a najavio je i buduće projekte koje namjeravaju raditi u suradnji s Agencijom Eko kaštelanski zaljev.Provedba projekata Aglomeracije koje radimo u suradnji s Agencijom Eko kaštelanski zaljev je također pri kraju. To su projekti vrijedni 2,2 milijarde kuna, a među njima su i oni koji su usko vezani za grad Solin. Očekujemo da ćemo tijekom listopada ići s objavom javnih natječaja - kazao je Šuta. Tina Runjić Ćuk, direktorica Agencije Eko kaštelanski zaljev, kazala je da su ovaj projekt pripremali u suradnji s Gradom Solinom, da su proveli postupak javne nabave i potpisali ugovor s izvođačem radova i nadzorom.

Rok za dovršetak je godinu dana i koristim ovu priliku da pozovem stanovnike na strpljenje jer će zbog izvođenja radova doći do određenih poteškoća u prometu - kazala je ona.


IZVOR: dalmatinskiportal.hr/Ines Brajević
POSJETA: 741

Povezane vijesti