Stručni skup "Tržište nekretnina Republike Hrvatske"

Subota, 15.09.2018. | Zanimljivosti
U ponedjeljak, 17. rujna 2018. godine, s početkom u 10 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2. u Zagrebu, održati će se stručni skup "Tržište nekretnina Republike Hrvatske"
Stručni skup će se održati u organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ekonomskog instituta iz Zagreba.

U sklopu skupa bit će predstavljena publikacija "Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske 2012.–2017." u kojoj su analizirani glavni trendovi na tržištima stanova i apartmana, obiteljskih kuća, poslovnih prostora, poljoprivrednog, građevinskog i šumskog zemljišta. Analiza se odnosi na razdoblje od 2012. do 2017. godine i prikazuje trendove koji se bilježe na razini cjelokupne zemlje, županija, pojedinih jedinica lokalne samouprave, a za Grad Zagreb i na razini katastarske općine.

Ova publikacija posebna je po tome što po prvi puta u modernoj hrvatskoj povijesti javnosti stavlja na raspolaganje podatke o prosječnim ostvarenim kupoprodajnim cijenama nekretnina za sve tipove nekretnina koji su u publikaciji analizirani. U publikaciji se mogu naći i drugi važni i zanimljivi podaci poput prosječne površine nekretnina koje su predmet kupoprodajnih transakcija te prosječne starosti tih nekretnina. Posebno poglavlje publikacije posvećeno je analizi priuštivosti stambenih nekretnina po jedinicama lokalne samouprave.

Nakon pozdravnog govora kojeg će održati potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, publikaciju "Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske 2012.–2017." predstavit će dr. sc. Marina Tkalec, znanstvena suradnica na Ekonomskom institutu, Zagreb koja je sudjelovala u izradi publikacije.

Nakon prezentacije bit će održan okrugli stol na temu "Tržište stambenih nekretnina: stanje, trendovi i izazovi" u kojem će sudjelovati:

- Mr. sc. Željko Uhlir – državni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske

- Dr. sc. Maruška Vizek – ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb

- Mirela Gudan – direktorica Udruge poslodavaca graditeljstva pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca

- Dubravko Ranilović – direktor Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori

- Predstavnik sindikata


IZVOR: mgipu.hr
POSJETA: 545

Povezane vijesti