“Regionalni dani EU fondova” u Solinu

Srijeda, 19.09.2018. | Vijesti
“Regionalni dani EU fondova” održat će se 27. rujna 2018. u Teatrinu Gradske knjižnice Solin (Ul. kralja Zvonimira 117) s početkom u 10 sati.


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Solinom organizira informativno-edukativnu manifestaciju s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

„Regionalne dane EU fondova“ pozdravnim govorima otvorit će Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina, i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Razvoj Splitsko-dalmatinske županije kroz EU fondove“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja" na kojima će se predstaviti aktualni i budući natječaji u području turizma te novi financijski instrumenti HAMAG-BICRO-a za ruralni razvoj. Pojasnit će se koje su najčešće pogreške prilikom predaje projektne prijave i kakva je procedura provedbe projekta.

Po završetku stručnog predavanja održat će se interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?" na kojoj će svi prisutni imati priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom pokazati kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Pojasnit će se priprema potporne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Zaključno će se ostaviti mjesta za pitanja svih sudionika. Radionicu će voditi Boris Pekić , savjetnik za financije i EU fondove te direktor tvrtke UHY Savjetovanje.

Manifestacija “Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata, a s krajnjim ciljem poticanja konkurentnosti, stvaranja novih radnih mjesta i unaprjeđenja kvalitete života građana na svim područjima Republike Hrvatske.

Prijavite se na besplatne edukacije, saznajte sve o mogućnostima korištenja EU sredstava i postanite dio svijeta EU fondova!

Program manifestacije dostupan je Klikni ovdje

Sudjelovanje na stručnim predavanjima i radionici je besplatno uz prethodnu prijavu na slijedećem linku Klikni ovdje


IZVOR: www.tportal.hr, foto: Press
POSJETA: 682