Bau München 2019.

Ponedjeljak, 08.10.2018. | Vijesti
Vodeći svjetski sajam za arhitekturu, materijale i sustave 14.-19. siječnja 2019, Messe München, Njemačka
Zahvaljujući izgradnji novih izložbenih paviljona C5 i C6, izložbeni prostor Messe München, organizator sajma BAU, povećati će na oko 200.000 m2. Sajam BAU će zauzimati svih 18 izložbenih paviljona, te će biti veći nego ikad prije. Oko 2.200 izlagača iz 45 zemalja predstavit će arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, kao i za dizajn interijera novih i postojećih zgrada, što je povećanje za oko 6 % u odnosu na prošlu godinu. Procjenjuje se da bi broj posjetitelja mogao prekoračiti brojku od 250.000

Izložbeni segment „Rasvjeta / inteligentna gradnja” biti će novi dodatak u interdisciplinarnom portfelju sajma BAU. S gledišta Mirka Arenda, direktora sajma, integracija teme svjetlosti u sajam BAU logična je posljedica, naime koncepcija rasvjete igra sve važniju ulogu u ukupnoj koncepciji zgrade.

-U novom izložbenom dijelu kombinira se tema rasvjete s temom automatizacije u zgradama. Bit je u usmjeravanju i kontroli svjetla, koncepcijama rasvjete, dnevnom svjetlu u odnosu na umjetno svjetlo. Osim toga, ovaj novi segment bit će poveznica na postojeće segmente kao što su „Fasadni sustavi”, „Vrata i prozori„ ili "Energetska tehnologija”.-Još jedna nova značajka je digitalno selo u paviljonu C5. U skladu s motom „Povezujemo, maksimiziramo, nadahnjujemo”, ono po prvi put u povijesti povezuje digitalne inicijative u građevinskoj industriji s aktualnim zbivanjima u softverskoj industriji. Tu će odabrane start-up tvrtke predstaviti svoje proizvode i poslovne ideje. Najbolja digitalna ideja za budućnost gradnje biti će nagrađena.Osim izložbenog, sajam BAU 2019, baš kao i njegova prijašnja izdanja, osigurat će i vrhunski prateći program koji se sastoji od foruma i posebnih prezentacija, uključujući:

- (Besplatne) sajamske forume koji će ponuditi uzbudljiva predavanja o svim aspektima planiranja i arhitekture. Teme na tri foruma (C2, A4 i B0) će se mijenjati na dnevnoj bazi. One će pratiti ključne teme sajma BAU 2019 (procesi + arhitektura, dnevno + radno, sustavi + objekti, svjetlo + gradnja). Predavači su nezavisni stručnjaci iz cijelog svijeta, uključujući i poznata imena kao što je njemačka dizajnerica rasvjete Ulrike Brandi ili nizozemski arhitekti Nathalie de Vries i Kees Christiaanse. Sva predavanja će se simultano prevoditi s njemačkog na engleski.

- Posebne priredbe sajma BAU prvenstveno su usmjerene na projektante i inženjere. Teme su „Životni prostor u budućnosti”, „Održivost je novi standard”, „Smart Living” i „Smart WinDoor TripleS”. Pod potonjim naslovom, IFT Rosenheim će predstaviti primjenu inteligentnih komponenata, senzorskih pogona i sigurnosnih sustava, koristeći kućno i poslovno okruženje kao primjer. Težište je na jednostavnoj uporabi, ugradnji i tome kako se sigurno nositi sa zahtjevima, dokazima i sigurnosnim uređajima komponenti na električni pogon.Ostali partneri sajma BAU u sklopu posebnih priredbi su Fraunhofer Allianz Bau, Njemačka udruga za održivu gradnju [DGNB Deutsche Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen] i Njemačka udruga za gerontologiju [GGT Deutsche Gesellschaft fur Gerontotechnik].

- U sklopu novog „Susreta obrtnika” u paviljonu C6 održat će se stručni okrugli stolovi (za "redovite posjetitelje") uz sudjelovanje kvalificiranih obrtnika i arhitekata. U popodnevnim satima, posjetitelji obrtnici mogu posjetiti predavanja o kontroverznim temama u industriji na „Tradesmen Meet Forum”-u. BAU organizira ovaj program predavanja u suradnji s Konradin Medien GmbH.

- Nacionalni tim njemačkih profesionalnih graditelja podići će svoj kamp za obuku na sajmu BAU po četvrti put. U istočnom ulazu, najbolji njemački obrtnici će se pripremati za profesionalno svjetsko prvenstvo „WorldSkills 2019” koje će se održati u Kazanu u Rusiji u kolovozu 2019.

- U sklopu sajma BAU 2019, opet će biti podijeljene brojne nagrade, uključujući Bauwelt, Nagradu DETAIL, Nagradu AIT za inovacije i BAKA nagradu za inovacije.Ciljane skupine

Sajam BAU je namijenjen svima onima koji su uključeni u projektiranje i gradnju. Najveći dio posjetitelja i dalje dolazi iz graditeljskih djelatnosti i djelatnosti opremanja zgrada (37%).

Djelatnosti proizvodnje građevinskog materijala/ostale stručne djelatnosti uvijek su snažno zastupljene (30%).

Skupina planera, arhitekata i građevinskih inženjera naglo je porasla u posljednjih nekoliko godina i tvori 26% od ukupnog broja posjetitelja. Tri posto posjetitelja sajma BAU dolaze iz sektora stanovanja i trgovine nekretninama, četiri posto s područja istraživanja i obrazovanja.

Svi koji žele biti u toku trebali bi se pretplatiti na novi BAU časopis ("BAU MAG") i pratiti BAU na Facebooku i Twitteru:

https://www.bau-muenchen.com
https://www.facebook.com/BAUMuenchen
https://twitter.com/BAU Muenchen
http://mag.bau-muenchen.com/IZVOR: www.gradimozadar.hr, photo:www.bau-muenchen.com
POSJETA: 1257

Povezane vijesti