Energetska obnova obiteljskih kuća

Utorak, 02.10.2018. | Vijesti
Zbog velikog interesa stručne ali i šire javnosti, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja ovim putem informira sve zainteresirane o statusu pripreme i objave poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća.


Dana 2. kolovoza 2018. godine stupila je na snagu UREDBA (EU, Euratom) 2018/1046 Europskog parlamenta i Vijeća od 18. srpnja 2018. o financijskim pravilima koja se primjenjuju na opći proračun Unije objavljena u Službenom listu Europske unije.
Člankom 272. navedene Uredbe mijenja se članak 2. Uredbe (EU) br. 1303/2013 na način da fizička osoba može biti korisnikom bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj čime je ispunjen jedan od preduvjeta za pripremu poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Međutim, prije pokretanja poziva potrebno je sagledati i šire aspekte te je prilikom planiranja potrebno osigurati i kontinuitet poziva. Također, prije objave samog poziva građanima, ovo Ministarstvo dužno je provesti i javno savjetovanje o dokumentaciji poziva putem portala eSavjetovanja te se tom prilikom građani mogu aktivno uključiti u javno savjetovanje i dati svoje komentare i mišljenja.

Ministar Štromar: "Zahtjevi i procedure za dodjelu EU sredstava su vrlo kompleksni, zato nam je bitno da građanima maksimalno olakšamo proces. Natječaj se može očekivati sredinom sljedeće godine, nakon što postupak ujednačimo i utvrdimo s Europskom komisijom." (Hina, 16.9.2018.)

Za sve ostale informacije Ministarstvo poziva da se prate mrežne stranice www.mgipu.hr kao i stranicu ESI fondova www.strukturnifondovi.hr putem kojih će biti objavljeni svi detalji/uvjeti budućeg poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća.


IZVOR: http://www.mgipu.hr
POSJETA: 904