11. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj

Subota, 13.10.2018. | Vijesti
Od 9. do 11. studenog 2018. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu održati će se "11. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj" na kojem će prisustvovati mnogobrojni izlagači i stručnjaci na području pasivne izgradnje.
Jedanaestu godinu zaredom na Danima pasivne kuće govoriti će se o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove „faktor 10“.

Dani pasivne kuće održati će se od 9.-11.11.2018. u Kongresnoj dvorani Fakulteta, prema sljedećem programu:

Petak, 9. 11. 2018. od 13.00 do 19.00
Otvorenje u Velikoj vijećnici AGG fakulteta, pozdravni govori i uvodna predavanja; Pasivna kuća, regulativa i najbolja praksa u RH i EU, Energetska obnova u RH i Gradu Zagrebu, Novi materijali i sustavi, prezentacije izlagača, izložba, projekcije, radionice …

Subota, 10. 11. od 10.00 do 18.00
Projekti i ostvarenja – iskustva, inovacije, novi materijali, građevinski i instalacijski sustavi, izložba, projekcije, radionice …

Nedjelja, 11. 11. od 10.00 do 18.00
Dubinska energetska obnova – „faktor 10“, Instalacijski sustavi, certificiranje, novi materijali i sustavi, izložba, projekcije, stručni obilasci, radionice, prikaz programa rada Konzorcija PKHR, najave skupova i zatvaranje 11. dana.

11. dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuća i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu, u skladu s definicijama novih tipova pasivnih kuća (klasik, plus i premium), njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB), odnosno zgrada gotovo nulte energije (ZG0E).

Prikazat će se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirati će se novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU, modeli investiranja uključujući zelenu javnu nabavu, poticaje i potpore. Izvorna iskustva planiranja, projektiranja i ostvarenja u Hrvatskoj po treći put on-line prikazujemo i komentiramo iz regionalnih centara. Pozivamo stručnjake, nastavnike, studente i učenike, projektante, izvoditelje, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnike gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije te sve zainteresirane građane na aktivno sudjelovanje, kako bi i 11. dani postigli visoku razinu razmjene i stjecanja novih znanja uz kolegijalno druženje.


POSJETA: 696

Povezane vijesti