SASO počinje u srijedu, predstavit će se 883 brenda iz osam zemalja

Utorak, 23.10.2018. | Vijesti
Direktorica Sanja Vuković Veić je ponosno naglasila rast sajma od 26 posto


Međunarodni sajam Saso, 22. po redu, počinje u srijedu i traje do subote, od 24. do 27. listopada. I ove godine obuhvaća niz specijaliziranih sajmova, kao što su 22. Međunarodni sajam graditeljstva, 22. Međunarodni sajam drvne industrije, 22. Međunarodni sajam metalne industrije, 22. Međunarodni sajam alata, strojeva i opreme te 3. Međunarodni sajam komunalne opreme i 2. Međunarodni sajam bazena i bazenske opreme.

Direktorica tvrtke Sajam Split, koja organizira Saso, Sanja Vuković Veić istaknula je kako će se predstaviti 883 brenda izlagača iz osam zemalja. Ponosno je naglasila i rast sajma od 26 posto.

- Tijekom četiri dana trajanja, na tri nivoa sajma posjetitelji će imati priliku vidjeti sve nove trendove vezane za niskobudžetne i ekskluzivne adaptacije samih objekata, sve vezano za gradilišta i gradnju novih objekata, kuća za odmor, bazene, uređenja interijera, a i moći će iskoristiti sve prigodne sajamske popuste - navela je.

Govoreći o rastu od 26 posto ustvrdila je kako je to rezultat i jako uspješne turističke sezone u Hrvatskoj, a posebice u Dalmaciji, ali i stoga što se Saso odvija u pravo vrijeme, kada se planiraju i provode investicije za sljedeću sezonu.

Osim izlagačkog, naglasila je i bogati konferencijski program, pa izdvojimo tako 11. Dan građevinara, 15. Dan arhitekata, a obradit će se teme vezane za Split, ugostit će i Fond za zaštitu okoliša, kao i grupaciju komunalnih poduzeća pri HGK-u, te još niz stručnih skupova i popratnih prezentacija.

Svi govornici koji su najavili ovogodišnje izdanje, uz direktoricu Sanju Vuković Veić, bili su direktorica Hrvatske gospodarske komore - Županijska komora Split Vesna Friedl, potpredsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Danica Baričević, čelnica Udruženja građevinskih inženjera Adela Visković, te u ime Grada i Županije Ela Žižić i Anđelko Katavić, složni su da je Saso događaj najvišeg značaja u regionalnim poslovnim krugovima.

- Saso je značajan gospodarski događaj i drago mi je da raste i razvija se. HGK je prepoznat po poticanju sajamskih aktivnosti. Uključili smo se u stručni dio te smo suorganizatori i organizatori nekoliko značajnih stručnih skupova - kazala je Friedl.

Navela je tako i da otvaraju pitanja od šireg značaja, ali i za članice komore jer svaka mogućnost korištenja sredstava su mogućnosti za angažman naših tvrtki.

Govoreći o energetskoj obnovi kao temi, dodala je da u je Splitsko-dalmatinskoj županiji u građevinskom sektoru 13 posto ukupnog broja poduzetnika i zapošljavaju 12 posto ukupno zaposlenih djelatnika.

Saso se održava pod pokroviteljskom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva poljoprivrede Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

Dodajmo na kraju da je cijena ulaznice za Saso 30 kuna, a za više informacija pogledajte na službenoj stranici sajma www.sasofair.com.


IZVOR: www.dalmatinskiportal.hr
POSJETA: 654

Povezane vijesti