Hrvatski izlagači na sajmu BAU 2019

Srijeda, 16.01.2019. | Vijesti
Na hrvatskom nacionalnom štandu izlaže osam hrvatskih tvrtki
Na vodećem svjetskom sajmu za arhitekturu, materijale i sustave za gradnju BAU 2019 u Münchenu, koji se održava od 14. do 19. siječnja, na štandu Hrvatske gospodarske komore svoje proizvode i usluge izlažu KAZ, Eutherm, Mihoković, Sprega, Sedlar, Fragmat, Tehnoguma i Kamen centar."Važno je prezentirati eksponate na ovako velikom i svjetski značajnom sajmu. Naš novi program je inovativan, energetski učinkovit te prati sve trendove u arhitekturi i graditeljstvu. Prvi dan smo održali nekoliko ozbiljnih sastanaka s partnerima iz inozemstva", istaknuo je direktor vinkovačke tvrtke Eutherm Alen Šimić, dodavši da očekuju veliku posjećenost te da će im proizvodi biti prepoznati.

Petar Čalić, direktor tvrtke KAZ, ističe da BAU daje velike mogućnosti za širenje njihovog svjetski poznatog proizvoda za iskorjenjivanje kapilarne vlage u građevinama. "Sama prisutnost na sajmu važna je zbog njegova značaja i to prepoznaju ljudi iz naše struke", naglasio je Čalić, dodavši da se već sada KAZ-ov sustav za iskorjenjivanje kapilarne vlage koristi na nekim od najpoznatijih svjetskih građevina kao što su Zimski dvorac u sklopu Ermitaža u St. Peterburgu ili Dioklecijanova palača u Splitu.

"S obzirom na profil posjetitelja i ostalih izlagača, tvrtke koje ovdje izlažu zaista trebaju biti konkurentne. Zadovoljni smo što sve više naših tvrtki ima sposobnost i ambiciju predstavljanja na takvom tržištu. HGK uspostavlja kontinuitet izlaganja na sajmu BAU koji je ujedno najveća prilika za povećanje izvoza građevinskih proizvoda i usluga na najzahtjevnija svjetska tržišta. Ubuduće očekujemo povećanje broja hrvatskih izlagača", istaknula je potpredsjednica HGK za graditeljstvo promet i veze Mirjana Čagalj.

Očekuje se da će do subote sajam posjetiti više od 300 tisuća ljudi, a koliko je važan za buduće poslovanje svake tvrtke svjedoči i podatak da je na sajmu 2250 tvrtki iz cijelog svijeta.

Dodajmo još da u organizaciji HGK na sajam BAU 2019 dolazi delegacija arhitekata i graditelja.


IZVOR: Hrvatska gospodarska komora
POSJETA: 908

Povezane vijesti