Heineken Hrvatska gradi u Karlovcu zeleno skladište

Ponedjeljak, 10.04.2017. | Vijesti
Na konferenciji za novinare, koja je danas održana u krugu kompanije Heineken Hrvatska u Karlovcu, predstavljen je projekt izgradnje zelenog skladišta. To je središnja investicija tvrtke u ovoj godini vrijedna 2,6 milijuna kuna.
Karlovac

Konferenciji za novinare su prisustvovali predsjednik Uprave kompanije Heineken Hrvatska Boris Miloushev, direktorica Sektora lanca opskrbe Heinekena Hrvatska Valentina Belavić, karlovački gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić. Nešto više o izgradnji zelenog skladišta kazala je direktorica Sektora lanca opskrbe tvrtke Heineken Hrvatska Valentina Belavić

- Novo skladište za gotove proizvode u sklopu pivovare u Karlovcu, površine 5.100 kvadratnih metara i visine iznad 11 metara, bit će izgrađeno prema principima zelene gradnje, što podrazumijeva smanjenje utjecaja na okoliš u svim fazama izgradnje i korištenja zgrade. Pritom se naglasak stavlja na energetsku učinkovitost, ekološki prihvatljive materijale visoke kvalitete pogodne za recikliranje, ali i smanjenje količine građevinskog i ostalog otpada koji nastaje u procesu gradnje. Tako će po prvi put u Hrvatskoj biti korištena nova tehnologija temeljenja, kojom se iskopi smanjuju do 50 posto, pa će u ovom konkretnom slučaju količina zemlje odložene na deponij biti čak 5.000 tona manja od količine koja bi se odlagala na odlagalište kad bi se koristile klasične metode temeljenja, rekla je Belavić.

Predsjednik Uprave kompanije Heineken Hrvatska Boris Miloushev istaknuo je kako je kompanija predvodnik na području društvene odgovornosti i održivog poslovanja na domaćem tržištu. Miloushev je rekao da Heineken Hrvatska u proizvodnji koristi prirodne sastojke i sirovine domaćeg porijekla, te puno ulaže u dobrobit lokalne zajednice i brine o očuvanju okoliša. Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić zahvalio je na suradnji u projektu KA kvart.

-Heineken Hrvatska izuzetno je važan gospodarski subjekt, i to ne samo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, nego i na nacionalnoj razini. Pokazatelj toga je i društveno odgovorno poslovanje tvrtke i sudjelovanje u projektima od lokalnog značaja poput projekta KAkvart. Heineken Hrvatska bit će jedna od ključnih točaka buduće turističke mikrodestinacije Dubovac, a Gradsko vijeće i cijela lokalna zajednica i dalje će u kompaniji vidjeti kvalitetnog i dugoročnog partnera, kazao je Mandić.

Gradonačelnik Damir Jelić istaknuo je da su gradske skužbe u rekordnom roku napravile potrebne dozvole i dokumentaciju za ovaj projekt.

Dovršetak gradnje zelenog skladištva tvrtke Heineken Hrvatska predviđen je za sredinu listopada ove godine.


IZVOR: www.karlovacki.hr
POSJETA: 1245

Povezane vijesti