Gradilište Pelješkog mosta (VIDEO)

Petak, 01.02.2019. | Gradilište
Pogledajte novu snimku s gradilišta Pelješkog mosta koje je sinoć posjetio i hrvatski premijer Andrej Plenković
Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je sinoć gradilište Pelješkog mosta u Komarni te se sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvođačima radova. Tijekom svog posjeta gradilištu premijer je razgovarao s predstavnicima kineskog izvodjača radova, tvrtke CRBC koji su se potrudili informirati ga svim fazama izgradnje Pelješkog mosta. Kako je istaknuto zabijeno je petnaest pilota u morsko dno odnosno dva pilota po danu što je itekako zadovoljavajuće.

Brod iz Kine je prije 10 dana dovezao 24 pilota koji će biti dio Pelješkog mosta. Piloti su duljine od 126 do 128 metara i oni su najdulji koji će se ugraditi kao temelji za dva središnja stupa budućeg mosta. Postavljanje pilota je u tijeku, a ukupno će biti postavljeno 148 pilota.

Razlika između stalnih i testnih pilota je u tome što su stalni piloti u jednom dijelu antikorozivno zaštićeni, to je dio koji će biti u moru neposredno, dok onaj dio koji ulazi u mulj nije potrebno zaštićivati, i u njima su ugrađene vodilice za postavljanje katodne zaštite i zaštite od munje.

Kako je izgledalo jučer gradilište Pelješkog mosta pogledajte u videu:IZVOR: HINA
POSJETA: 551

Povezane vijesti