Otvorene prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018.

Četvrtak, 07.02.2019. | Vijesti
Cilj dodjele nagrada Komore arhitekata je promicanje izvrsnosti, etičnosti i društvene odgovornosti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva članova Komore te podizanje ugleda struke u široj javnosti.
Hrvatska komora arhitekata (HKA) objavila je javni poziv za prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018. godinu. Kao priznanja strukovne institucije za istaknuti doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnih istraživanja, nagrade će se dodijeliti na Danima arhitekata 3.0 koji se ove godine održavaju u Splitu od 4. do 6. travnja.

„Nužno je kontinuirano nagrađivati i promicati kvalitetne arhitektonske i urbanističke projekte jer je prostor ono što ostaje iza nas budućim generacijama. Zato ćemo, sad već treću godinu za radom, dodijeliti Medalju za arhitekturu, Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat. Cilj dodjele nagrada Komore arhitekata je promicanje izvrsnosti, etičnosti i društvene odgovornosti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva članova Komore te podizanje ugleda struke u široj javnosti.“, istaknula je predsjednica Komore arhitekata dipl. ing. arh. Željka Jurković.

Medalja za arhitekturu dodijelit će se inovativnom i originalno izvedenom arhitektonskom djelu, dok je Medalja za urbanizam namijenjena izvedenim urbanističkim ostvarenjima, usvojenim prostornim i urbanističkim planovima, prostorno-planskim i urbanističkim studijama i idejnim rješenjima. Konkurenti za Medalju za konceptualni pothvat su izvedeni ili neizvedeni projekti, prijedlozi, studije, stručne ili teorijske rasprave, izložbe ili filmovi iz područja arhitekture i urbanizma. Nagrada će se dodijeliti konceptualnom pothvatu koji predstavlja snažan, hrabar i jasan konceptualni refleks struke na izazove vremena.

Laureate će kao i do sada odabrati Ocjenjivački sud koji se sastoji od iznimno renomiranih hrvatskih arhitekata, akademika Nikole Bašića i Mladena Obada Šćitarocija, prof. Ante Kuzmanića, prof. dr. sc. Karin Šerman i Tomislava Ćurkovića.

Rok za predaju prijedloga za nagrade je 25. veljače 2019. godine, a ocjenjivanje i dodjela nagrada provest će se sukladno Pravilniku o dodjeli godišnjih nagrada. Imena dobitnika nagrada bit će javno objavljena na svečanosti u okviru godišnje strukovne konferencije Hrvatske komore arhitekata, Dani arhitekata 3.0 u Splitu.

Prošlogodišnji dobitnici Medalje za arhitekturu su Svebor Andrijević i Luka Korlaet, autori projekta „Stambeni sklop Jordanovac“ u Zagrebu. Zoran Hebar, autor projekta „Revitalizacija prostora uz rijeku Savu u Zagrebu, s osvrtom na uređenje toka u cjelini” dobitnik je Medalje za urbanim, dok je Dinko Peračić, autor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u nastajanju, dobitnik Medalje za konceptualni pothvat.

Javni poziv za podnošenje prijava za godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata možete pronaći na linku JAVNI POZIV

Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2017.


IZVOR: arhitekti.hr
POSJETA: 567

Povezane vijesti