CEMEX proglasio najbolje vozače u 2018. godini

Ponedjeljak, 11.02.2019. | Vijesti
Nakon prijeđenih 7,1 milijuna kilometara odabrani su najsigurniji prijevoznici
Između više od 300 vozača kamiona za prijevoz cementa, betona i agregata ugovornih prijevoznika te 120 tvrtki partnera CEMEX je odabrao i proglasio najbolje vozače i tvrtku u 2018. godini.

Najsigurnijim vozačem u prijevozu cementa proglašen je Dalibor Zajec iz Obrta za prijevoz i proizvodnju betona Gizdić, dok je u prijevozu betona najsigurnijim vozačem proglašen Stjepan Milković iz tvrtke Grude. U jakoj konkurenciji tvrtki partnera, titulu najbolje odnijela je tvrtka Prijevozničko građevinski obrt Marko Tešija iz Klisa. Nagrade najboljima uručio je Velimir Vilović, direktor tvrtke CEMEX Hrvatska.

Dalibor Zajec je vozeći sigurno u 2018. godini prešao više od 42.000 kilometara i pritom prevezao gotovo 7.000 tona cementa. Vozeći beton pumpu, Stjepan Milković ispumpao je preko 8.000 m3 betona, dok je prijevozničko građevinski obrt Marka Tešije svojim vozilima prešao više od 300 tisuća kilometara vozeći CEMEX-ove proizvode do kupaca.

Kako bi se ponijela titula najboljeg vozača nije dovoljno samo prijeći najviše kilometara bez nezgode ili prometnog prekršaja, već i poštivati stroga CEMEX-ova pravila sigurne vožnje. Stoga prilikom odabira najboljeg vozača CEMEX kao metodu koristi matematički izračun svojih jasno utvrđenih pokazatelja sigurne vožnje. U 2018. godini broj prijeđenih kilometara CEMEX-ovih prijevoznika iznosio je preko 7,1 milijun. Više od 300 vozača naših tvrtki partnera provede gotovo cijeli svoj radni dan na cesti. Upravo zato kontinuirano podižemo standarde sigurne vožnje čime doprinosimo sigurnosti ne samo zaposlenika, vozača i kooperanata, već i cijele zajednice, rekao je Fabjan Ruščić, voditelj odjela zaštite na radu CEMEX Hrvatske prilikom dodjele nagrada. Dodjeli su prisustvovali i Ivica Franić, načelnik Sektora policije te Perica Orešković, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa PU Splitsko – dalmatinske, koji je tom prilikom prezentirao i županijske rezultate iz područja sigurnosti na prometnicama.

Nama kao profesionalnim vozačima, kao i ostalim sudionicima u prometu, sigurnost treba biti na prvom mjestu. Mnogo je faktora koje treba uzeti u obzir i na koje treba posebno paziti, stoga nam je drago što je CEMEX u nama prepoznao pouzdane vozače koji su ispunili njihove kriterije sigurne vožnje. Pozdravljamo inicijativu ove tvrtke da iz godine u godinu podiže letvicu i standarde sigurne vožnje kako bismo svi zajedno bili što sigurniji u prometu“, složili su se nagrađeni vozači Dalibor Zajec i Stjepan Milković.

„Ponosni smo što je nagrada za najsigurnijeg prijevoznika došla upravo naše ruke. Ovo je prije svega priznanje predanog rada svih naših zaposlenika na tome da se sav materijal sigurno i pouzdano isporuči svim kupcima CEMEX-a. Sigurnost vozača i ostalih sudionika u prometu, posebice djece kao najranjivije skupine, trebaju biti prioritet svima, ne samo nama kojima je vožnja posao“, kazao je Marko Tešija, vlasnik nagrađene prijevozničke tvrtke Prijevozničko građevinski obrt Marko Tešija.


IZVOR: Cemex
POSJETA: 439

Povezane vijesti