nZeb & BIM - Nova stvarnost

Srijeda, 20.02.2019. | Vijesti
HSZG organizira konferenciju pod nazivom nZEB i BIM – Nova stvarnost! koja će se održati 19. ožujka u hotelu Academia u Zagrebu.
nZEB - Zgrade gotovo nulte potrošnje energije i vezana EU regulativa transponirana je u zakonodavstvo RH, a sada se postavlja pitanje kako da nZEB postane stvarnost?

S druge strane BIM (Building Information Modeling) već je postao standard u svijetu, a sve više se koristi i kod nas. BIM metodologija se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.


Keynote speaker će biti gospodin Matt Grocoff, jedan od najpoznatijih američkih zagovornika u području zaštite okoliša, zelene i održive gradnje, renomirani pisac, govornik i osnivač THRIVE Collaborative.

Poznat je po svom radu na zgradama s nultom potrošnjom energije i vode te je zaslužan za obnovu najstarije kuće u Sjevernoj Americi koja je rekonstrukcijom postigla nultu potrošnju energije.


Pri projektiranju i planiranju novih investicija u zgradarstvu, nZEB regulativa i BIM alati konačno dovode u prvi plan neke od danas najpoznatijih aspekata Zelene/održive gradnje: potrošnju energije, građevinsku fiziku, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.

Konferencija je namijenjena arhitektima, projektantima, investitorima, stručnjacima iz područja energetske učinkovitosti, developerima, inženjerima građevine, strojarstva, elektrotehnike, proizvođačima materijala i opreme, vlasnicima nekretnina, bankarima, predstavnicima energetskih tvrtki, predstavnicima gradova i tijela javnog sektora, upraviteljima zgrada, predstavnicima akademske zajednice i mnogim drugima.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju putem Prijavnice.

Više o konferenciji saznajte klikom na slijedeći link: nZeb & BIM - Nova stvarnost


IZVOR: http://www.gbccroatia.org
POSJETA: 618

Povezane vijesti