Savjetovanje s javnošću - uključite se putem eSavjetovanja

Srijeda, 20.02.2019. | Vijesti
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u javno je savjetovanje uputilo nacrte prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju.
Zainteresirana javnost može se uključiti u savjetovanje najkasnije do 20. ožujka 2019. godine, putem portala eSavjetovanja.

Donošenjem predloženih izmjena i dopuna Zakona o gradnji te Zakona o prostornom uređenju pojednostavit će se, ubrzati i olakšati postupak ishođenja lokacijskih, građevinskih i uporabnih dozvola, te samo građenje, odnosno poboljšati će se učinkovitost provedbe Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju. Nadalje, izmjene i dopune ovih propisa će utjecati na povećanje isplativosti investiranja u građenje građevina različite namjene i time na povećanje broja investicija i zaposlenih u građevinarstvu, a što će dovesti do jačanja konkurentnosti i rezultirati pozitivnim učinkom na položaj Republike Hrvatske na Doing Business ljestvici.

Poziva se zainteresirana i stručna javnost da se do 20. ožujka 2019. godine aktivno uključi u javno savjetovanje putem portala eSavjetovanja:

Za izmjene i dopune Zakona o gradnji
Za izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju


IZVOR: http://www.mgipu.hr
POSJETA: 471

Povezane vijesti