Godišnja izložba najuspješnijih ostvarenja hrvatskih arhitekata i arhitektica u 2018. godini

Petak, 29.03.2019. | Zanimljivosti
U sklopu godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata uručene su nagrade za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2018. godini
U petak 28. ožujka, u koprodukciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), Društva arhitekata Rijeka (DAR), DeltaLaba (Sveučilište u Rijeci) te programskog pravca Slatko i slano koji se realizira u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u prostoru Zgrade IVEX na adresi Delta 5 (Rijeka) otvorena je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata, a tom su prilikom uručene i nagrade za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2018. godini. Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2018. godini ocjenjivao je stručni žiri koji je ove godine bio sastavljen od međunarodnih gostiju, a to su Maruša Zorec (Slovenija), Pippo Ciorra (Italija) i Vedran Mimica (SAD), kao i domaćih članova Stručnog savjeta UHA-e, a to su Ana Šverko i Maroje Mrduljaš, te Ana Mrđa kao koordinatorica.Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je akademiku Dinku Kovačiću.Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2018. godinu dodijeljena je Miji Roth i Tončiju Čerini za Osnovnu školu Zorke Sever u Popovači.

Osnovna škola Zorke Sever u Popovači; Foto: Marko Mihaljević


Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2018. godinu dodijeljena je Tomislavu Paveliću za dogradnju obiteljske kuće na Trešnjevci u Zagrebu.

Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2018. godinu dodijeljena je Ani Boljar i Idi Križaj Leko za unutarnje uređenje prostora RiHub.

Posebna nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture posthumno je dodijeljena dr.sc. Tomislavu Premerlu.

Nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2018. godinu dodijeljena je prof. dr. sc. Darovanu Tušeku za Leksikon splitske moderne arhitekture.Detaljne opise nagrađenih realizacija možete pročitati u slijedećem TEKSTU, a širu galeriju fotografija na linku FOTOGALERIJA.

Izložba ostaje otvorena do 28. 4. 2019.

Radno vrijeme izložbenog prostora je od ponedjeljka do petka od 15:00 do 19:00.


IZVOR: Udruženje hrvatskih arhitekata
POSJETA: 744

Povezane vijesti