Otvoreni Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

Srijeda, 24.04.2019. | Vijesti
Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma koji objedinjavaju programski kompatibilne sajmove uključujući sajam Graditeljstvo


Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA koji objedinjavaju sljedeće programski kompatibilne sajmove:

Graditeljstvo – 41. međunarodni sajam građenja i opremanja

Interklima – 25. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije

Emat – 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme

Interprotex – 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka.

Predstavila su se 142 izlagača iz 21 zemlje na 12.000 četvornih metara u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).

Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić koji je pozvao sve da iskoriste priliku i posjete Proljetne sajmove na Zagrebačkom velesajmu. Prilika je to da se upoznate sa inovacijama i novim tehnologijama u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, rekao je gradonačelnik Bandić.Bienalni sajmovi koje smo objedinili pod zajedničkim nazivom Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma završetak su uspješnog travanjskog ciklusa, rekla je na otvorenju dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma. Proljetne sajmove u cijelosti smo kreirali kao poslovnu i edukativnu platformu s fokusom na inovativna tehnološka rješenja izložbenog segmenta, nadodala je Tomšić.

Pokrovitelji Proljetnih sajmova su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Radno vrijeme Proljetnih sajmova je od 10.00 do 18.00 sati, a ulaz je besplatan.O sajmu Graditeljstvo

Na sajmu GRADITELJSTVO prezentirat će se izlagači energetski učinkovitih građevinskih materijala, građevinske stolarije, rasvjete, opreme za unutarnje uređenje te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrade u svim fazama vijeka trajanja.

Uz izlagački dio, tijekom sajma održat će se i bogat program stručnih manifestacija a središnji događaj će biti DAN GRADITELJA na kojem će se razmatrati aktualne teme s područja graditeljstva i energetske učinkovitosti.

Sajam GRADITELJSTVO dugogodišnji je značajan čimbenik sektorske prepoznatljivosti i njegove održive konkurentnosti.

Za hrvatske proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti.

Graditeljstvo je ove godine osnaženo terminskim zajedništvom sajmova Interklima, Emat i Interprotex kompatibilnih programa izlaganja. Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova stavlja u fokus planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka.

Jednako tako, navedeni sajamski projekti prezentiraju inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti a time izravno utječu na razvoj, modernizaciju i konkurentnost pripadajućih djelatnosti te podizanju razine potražnje poslovnih subjekata i krajnjih korisnika.


IZVOR: Zagrebački velesajam
POSJETA: 618

Povezane vijesti