Save the Date: "Uspjesi i izazovi energetske obnove zgrada u RH"

Petak, 26.04.2019. | Vijesti
Konferencija "Uspjesi i izazovi energetske obnove zgrada u RH" održati će se 29. travnja 2019. u Zagrebu s ciljem prezentiranja uspješnih rezultata i primjera dobre prakse temeljem do sada objavljenih poziva energetske obnove zgrada u RH


Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja organizira Konferenciju "Uspjesi i izazovi energetske obnove zgrada u RH", koja će se održati 29. travnja 2019. u Zagrebu s ciljem prezentiranja uspješnih rezultata i primjera dobre prakse temeljem do sada objavljenih poziva energetske obnove zgrada u RH financiranih iz ESI fondova.

Konferencija je namijenjena uspješnim korisnicima koji su pozvani od strane Ministarstva a na konferenciji će sudjelovati brojni izlagači, kako iz tijela u sustavu upravljanja ESI fondova, ali i uspješni korisnici te stručnjaci.

Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, a na konferenciji će sudionicima obratiti i državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ivo Milatić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Na konferenciji će se predstaviti i izazovi koji se pojavljuju tijekom prijava, ugovaranja i provedbe projekata energetske obnove zgrada. Također, konferencija će biti prilika za razmjenu iskustva, jačanje suradnje i informiranje kako bi se i u budućnosti realizirao što veći broj projekata te u konačnici osiguralo i što više bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za energetsku učinkovitost u zgradarstvu. U okviru četiri Poziva Ministarstva do sada je osigurano više od 1,5 milijardi kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ugovaranje je još u tijeku, a trenutno je potpisano preko 800 ugovora.

Program

Poziv medijima

Drugi dio konferencije s početkom u 13 sati odnosi se na „Treći dijalog partnera“ – Zaštita od požara i rizici seizmičke aktivnosti koji utječu na energetske obnove zgrada u sklopu kojeg će se novi partneri pridružiti suradnji potpisivanjem „Povelje o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050. godine“.

Povelja o dekarbonizaciji zgrada


IZVOR: Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja
POSJETA: 469

Povezane vijesti