14. Dani ovlaštenih inženjera građevinarstva

Srijeda, 01.05.2019. | Vijesti
Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira četrnaeste po redu Dane Hrvatske komore inženjera građevinarstva od 13. do 15. lipnja 2019. godine u Opatiji.


Sada već tradicionalni Dani prepoznati su kao prigoda za okupljanje stručnjaka različitih profila s područja građevinarstva. Svi sudionici skupa imaju mogućnost sudjelovati u raspravama i razmjeni mišljenja o temama od zajedničkog interesa, mogu naučiti nešto novo i družiti se izvan poslovnog okruženja. Prije svega, cilj organizatora je osigurati kvalitetno, stručno i odgovorno obavljanje poslova u graditeljstvu stalnom izobrazbom te usavršavanjem znanja i stručne kompetitivnosti kako bi na taj način pridonijeli razvoju struke, povećali njezin dignitet, odgovornost i učinkovitost.

Upravo zbog toga, a i zbog želje da i ovi 14. dani predstave najnovija znanstvena i stručna saznanja, iskustva i primjere dobre prakse, organizator je uvjeren kako će se i ove godine okupiti veliki broj sudionika.

Predstavnici resornog Ministarstva upoznat će sudionike što novo donose Zakon o gradnji, Zakon o prostornom uređenju, Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje.

Ove godine će se u suradnji s resornim Ministarstvom održati i radionice za e-dozvolu, kako bi se članovi HKIG-a upoznali s informacijskim sustavom prostornog uređenja, E-poslovanjem, e-Konferencijom te s nadogradnjom sustava e-Dozvola i uvođenjem digitalnog potpisivanja dokumenata.

S namjerom da se predstave najbolja dostignuća s područja građevinarstva, deveti put organizirat će se svečana dodjela KOLOSA - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Nagrada se dodjeljuje za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprijeđenju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u RH, za izuzetna dostignuća kao i za poticanje investicija i doprinos razvoju i unaprijeđenju graditeljske djelatnosti.

I ove će se godine održati seminar uvršten u Program usavršavanja osoba za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada. Sudjelovanjem na tom seminaru ovlaštene osobe ispunjavaju godišnju obvezu usavršavanja i dobit će posebnu potvrdu o usavršavanju iz tog područja.

Svi sudionici skupa će u okviru stručnog usavršavanja ostvariti 20 akademskih sati.

Sve obavijesti vezane za skup možete naći na internetskoj stranici Komore www.hkig.hr.

Seminari će biti organizirani u hotelu Ambasador i kongresnom centru Conference park 25/7, a radionice u Vili Ambasador.

Organizacijski odbor planira i raznolika društvena događanja.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva vas poziva da rezervirate vrijeme kako biste mogli sudjelovati na 14. Danima, koji će se održati od 13. do 15. lipnja 2019.

Detalje poziva uz program, prijave i rezervaciju smještaja možete pronaći OVDJE.

ONLINE PRIJAVA

PROGRAM SKUPA


IZVOR: Hrvatska komora inženjera građevinarstva
POSJETA: 1451

Povezane vijesti