Hrvatske ceste objavile su promotivni film (VIDEO)

Ponedjeljak, 13.05.2019. | Vijesti
Povodom zabijanja posljednjeg pilota Hrvatske ceste objavile su promotivni film koji po prvi put donosi 3D simulaciju buduće ceste preko Pelješca.
Na gradilištu Pelješkog mosta prije dva dana zabijen je zadnji pilot. U morsko dno ispod budućeg mosta zabijeno je tako 148 stalnih pilota i dva testna. Kineski graditelji time su završili prvu fazu izgradnje.

Tim su povodom Hrvatske ceste objavile promotivni film koji po prvi put donosi 3D simulaciju buduće ceste preko Pelješca.

Sada slijedi izvlačenje mulja iz tih čeličnih cijevi i njegovo odvoženje, sukladno Studiji utjecaja na okoliš, na lokaciju koja je 21 nautičku milju udaljena od mjesta budućeg mosta.

Gradnja pristupnih cesta, pak, još nije počela. Hrvatske ceste trebaju ponovno donijeti odluku o izvođaču radova za dionicu Duboka – Sparagovići nakon što je prva odluka o odabiru grčkog J&P Avaxa poništena. Za stonsku obilaznicu tek trebaju donijeti odluku o odabiru. Radi se o ukupno 32 kilometra prometnice s brojnim objektima. U Hrvatskim cestama kažu da je rok za završetak cijelog projekta cestovnog povezivanja juga Hrvatske 31. siječnja 2022. te da je najbitnije da cijeli projekt bude gotov do 2023. jer dotad moramo iskoristiti novac iz fondova EU.IZVOR: Poslovni dnevnik, foto: screenshot
POSJETA: 559