Zahuktali se radovi na rekonstrukciji bivšeg Omladinskog hostela (fotogalerija)

Utorak, 23.07.2019. | Gradilište
Projektom je predviđeno u potpunosti rekonstruirati postojeću zgradu izgrađenu 1961. godine te cjelovitom energetskom obnovom uštediti i do 60% troškova.
Podsjetimo, u sklopu provedbe EU projekta "Razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu" krenula je rekonstrukcija starog Omladinskog hostela na Spinutu. Stara derutna zgrada "pretvoriti" će se u Inkubator za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu.

Pogledajte par fotografija kako je zgrada izgledala prije početka radova:

Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split

Svrha projekta se ostvaruje reduciranjem i otklanjanjem analizom utvrđenih problema u poduzetništvu Splita i Splitsko-dalmatinske županije, kao i pružanjem prijeko potrebnog sadržaja ciljnim skupinama projekta - postojećim i budućim poduzetnicima, diplomantima, studentima i ugroženim skupinama na tržištu rada.

Na raspolaganju će biti 26 modularnih ureda, 45 mjesta u coworkingu, 3 konferencijske dvorane, informatički laboratorij, prostor za mentore i akcelerator te podrška kroz poduzetničke potporne institucije, a start-upima će na raspolaganju biti brojna oprema, društvene prostorije, teretana i kuhinje.

U slijedećoj galeriji fotografija pogledajte kakvo je trenutno stanje na gradilištu...

Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split Tehnološki park Split

Projekt Inkubatora za visoke tehnologije je ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, a od čega je 99,16% sufinanciran bespovratnim EU sredstvima, što iznosi 19.831.733,13 kuna.

Ovaj projekt provodi društvo UNIST Tehnološki park d.o.o. koje je u stopostotnom vlasništvu Sveučilišta u Splitu.

Više o samom projektu možete pročitati na službenoj web stranici Tehnološkog parka.

Budite uz nas i pratite kako napreduju radovi na ovom hvalevrijednom projektu.


IZVOR: NadzorPLUS
POSJETA: 1233

Povezane vijesti