Radionica: Korištenje informacijskog sustava eDozvola - predaja zahtjeva i digitalno potpisivanje dokumenata

Srijeda, 24.07.2019. | Vijesti
Radionica je namijenjena projektantima koji u sustavu eDozvole podnose zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola.


Hrvatska komora inženjera građevinarstva poziva sve zainteresirane članove na radionicu: Korištenje informacijskog sustava eDozvola - predaja zahtjeva i digitalno potpisivanje dokumenta 31. srpnja 2019. godine s početkom u 17.00 sati u prostorijama Udruge građevinskih inženjera Split (UGIS), Starčevićeva 24 C u Splitu.

RASPORED:

17.00-18.15 Radionica - Korištenje informacijskog sustava eDozvola
- predaja zahtjeva
• Postupak popunjavanja zahtjeva
• Potpisivanje dokumenata
• Nadogradnja sustava podmodulom eKonferencija
18.15.-18.30 PAUZA
18.15 - 20.00 Pitanja i odgovori

Voditeljica radionice je Gordana Špehar Hafizović, dipl.ing.arh.

Radionica je namijenjena projektantima koji u sustavu eDozvole podnose zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola. Direktno u sustavu će biti prikazan postupak digitalnog potpisivanja dokumenata i postupak predaje zahtjeva za izdavanje posebnih uvjeta, uvjeta priključenja te za potvrde glavnog projekta u postupcima pred nadležnim upravnim tijelima.

Radionicu o sustavu eDozvole u ime Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, drži voditeljica službe gđa Gordana Špehar Hafizović.

U prvom dijelu voditeljica prijavom u sustav demonstrira sve postupke, nakon prezentacije sustava odgovarat će na pitanja sudionika uz pojašnjenje svake pojedine aktivnosti u sustavu

Organizator poziva sve zainteresirane projektante da ponesu svoja prijenosna računala kako bi se na licu mjesta mogli spojiti u sustav i dobiti odgovore na pojedina konkretna pitanja ili nedoumice.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Radi ograničenog kapaciteta dvorane molimo prijaviti sudjelovanje na e-mail: martina.senkic@hkig.hr

Također svi koji su u mogućnosti mogu predati zahtjev za izdavanje korporativnih – komorskih kartica za digitalno potpisivanje dokumenata (oni koji do sada još nisu predali taj zahtjev) istoga dana u UGIS-u s početkom u 16.30 – 20.00 sati.

U sustavu eDozvole digitalno potpisivanje moguće je isključivo s elektroničkom osobnom iskaznicom (u prijelaznom razdoblju do izrade korporativnih – komorskih iskaznica) i s korporativnim - komorskim iskaznicama koje će za svoje članove nabaviti Komora (bez dodatnog troška za članove). Niti jedan drugi certifikat za sada ne vrijedi za digitalno potpisivanje u sustavu eDozvola.

Radi visoke razine sigurnosti elektroničkih kartica za digitalno potpisivanje dokumenata potrebno je osobno predati zahtjev (obrazac zahtjeva u prologu) i kopiju osobne iskaznice ovlaštenim osobama.

U obrascu Zahtjeva ispunjavaju se samo osobni podaci i vlastoručni potpis na dnu, već je popunjeno koja vrsta certifikata je potrebna.

Komora će i u rujnu organizirati po područnim odborima i prikupljanje zahtjeva i podjelu iskaznica. Raspored po područnim odborima će biti objavljen krajem kolovoza.


IZVOR: Hrvatska komora inžinjera graditeljstva
POSJETA: 1036

Povezane vijesti