Kockica na faceliftingu

Petak, 26.07.2019. | Vijesti
Poslije godina propadanja već neko vrijeme traje obnova slavne zagrebačke zgrade


Zagrebačka zgrada na Prisavlju zvana Kockica, znana i pod imenom Zgrada ministarstava, dobiva trenutno novi "facelifting". U zgradi su smještena dva ministarstva – Ministarstvo turizma i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture koje zapravo upravlja objektom i koje je naručilo radove u vrijednosti 31 milijuna kuna s PDV-om javlja Lider.

Ugovor je sklopljen s izvođačem Solium iz Osijeka, a dovršetak radova očekuje se do kraja godine. Tako će se u potpunosti zamijeniti postojeće dvoslojno staklo i čelični elementi ovojnice (fasadna bravarija) novim aluminijskim profilima i troslojnim staklom te će se sanirati betonski dijelovi pročelja i postaviti toplinska izolacija.

Kako su rekli u Ministarstvu turizma, zbog obnove vanjske ovojnice zgrade, dvije uprave Ministarstva (Uprava za strateško planiranje, programe Europske unije i međunarodnu suradnju i Uprava za konkurentnost) preselile su u zamjenski prostor u Zagrepčanku, u Savskoj cesti, a zamjenski prostor osigurao je izvođač radova. Bez obzira na buku i prašinu, ministri Oleg Butković i Gari Cappelli sjede i dalje u svojim kabinetima.

Kockica je izgrađena još 1968. godine kao sjedište Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske te Socijalističkog saveza i omladinske organizacije. Iako je službeno ime zgrade glasilo Zgrada društveno-političkih organizacija, Zagrepčani su je spontano zbog oblika nazvali Kockica.


IZVOR: Lider.media; foto: wikimedia
POSJETA: 502

Povezane vijesti