Župan dubrovačko-neretvanski i čelnici okolnih jedinica lokalne uprave obišli gradilište Pelješkog mosta

Petak, 23.08.2019. | Gradilište
Župan i čelnici jedinica lokalne uprave iz doline Neretve, Pelješca i Korčule obišli su gradilište Pelješkog mosta u Komarni i Brijesti. Nakon obilaska gradilišta u Komarni je upriličena prezentacija do sada izvršenih radova


Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom te saborskim zastupnikom Brankom Bačićem i gradonačelnicima i načelnicima predjela oko Pelješkog mosta obišao je jutros radove na tom projektu od nacionalnog značaja. Nakon terenskog obilaska uslijedila je i prezentacija o tijeku izgradnje koju su vodili predstavnici Hrvatskih cesta na čelu s članom Uprave Nikšom Konjevodom javlja Dubrovnik PRESS.Župan Dobroslavić istaknuo je kako se izvođač radova na Pelješkom mostu drži rokova te će sve biti dovršeno po dogovoru. Dodao je kako s druge strane smatra da su žalbeni postupci za pristupne ceste otišli predaleko.

- "Prihvaćamo pravo ponuditelja da se žale, ali otišlo je sve predaleko... Ne mogu prihvatiti da se jedna ili dvije tvrtke ulažući žalbe igraju s državom. Mora se naći poseban lijek tome." - rekao je Dobroslavić.Saborski zastupnik Branko Bačić rekao je kako izvođač sjajno obavlja dogovoreni posao na milenijskom projektu za čitavu Hrvatsku.

- "Očekujem da DKOM čim prije donese pravorijek o žalbama za izgradnju pristupnih cesta. Ako se riješi u očekivanom roku, onda će taj dio biti završen kada i Pelješki most. Ne bi bilo dobro da tako ne bude. Procedura je složena i omogućuje tvrtkama da koriste razne načine da se izbore za posao." - izjavio je Bačić.Član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod rekao je kako je zadovoljan tijekom radova na Pelješkom mostu.

- "U tijeku je betoniranje temelja pilota, nakon toga toga slijedi izgradnja naglavnica, raspusnog sklopa, stupišta itd. Prema izvješću sa gradilišta radovi se odvijaju sukladno terminskom planu i generalno smo zadovoljni. Vezano za pristupne ceste, sukladno Zakonu o javnoj nabavi u tijeku su žalbeni postupci za odluke o odabiru izvođača na drugoj, trećoj i četvrtoj dionici. Optimističan sam da će biti uskoro privedeni kraju. Sad je situacija jasnija. Očekujem pozitivnu odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) pa ćemo kroz iduće razdoblje biti ovlašteni potpisati ugovore o gradnji te uvesti izvođača u posao." - poručio je Konjevod.IZVOR: Dubrovnik PRESS, foto: Dubrovačko-neretvanska županija
POSJETA: 479

Povezane vijesti