Četvrto izdanje InDizajn sajma okupilo brojne poznate osobe

Nedjelja, 29.09.2019. | Zanimljivosti
Više od 80 izlagača na pet tisuća četvornih metara od petka do nedjelje predstavilo je najnovije trendove u dizajnu i opremanju interijera.


U petak je u sportskoj dvorani Arena Zagreb otvoreno novo, četvrto po redu, izdanje sajma InDizajn – Festival modernog doma. Više od 80 izlagača na pet tisuća četvornih metara predstavilo je najnovije trendove u dizajnu i opremanju interijera u kojima su posjetitelji mogli pronaći inspiraciju za uređenje vlastitog doma.

Sajam je otvorila organizatorica, najpoznatija hrvatska dizajnerica interijera Mirjana Mikulec koja je pozdravila prisutne i istaknula kako je iznimno ponosna na još jedan InDizajn sajam koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i posjetitelja.HGK podržava InDizajn jer on izravno spaja dizajnere i industriju, a uz to je i odlična platforma za promociju hrvatskih proizvođača namještaja. Uloga dizajna je vrlo važna za brendiranje hrvatske industrije namještaja, a samim time i gospodarstva u cjelini. Poruka koju ovaj sajam šalje je jasna – za jačanje konkurentnosti nužna je sinergija znanstvene zajednice, dizajnera i proizvođača. Naravno, ta suradnja mora biti popraćena i kvalitetnom promocijom. Takvom modelu rada trebamo težiti na svim poljima - istaknula je pomoćnica direktorice Sektora za industriju HGK Jagoda Divić na otvaranju sajma InDizajn 2019.Novitete na sajmu nisu željele propustiti ni brojne poznate osobe s hrvatske javne scene koje su se okupile na otvorenju

Brojni poznati arhitekti predstavili su svoje radove na sajmu InDizajn
Niz stručnih predavanja na ovogodišnjem sajmu otvorio je Stefano Boeri, poznati talijanski arhitekt koji je izazvao veliki interes na predavanju na temu održivosti u arhitekturi gdje je govorio o razvijanju novih modela održivog urbanizma.

Sve posjetitelje na ovogodišnjem InDizajn sajmu dočekalo je pregršt zanimljivih sadržaja.U sklopu Bazara mogli su se razgledati i kupiti proizvodi najboljih domaćih kreativaca i produkt dizajnera: od otkačenih tapeta, slika, kućnih dekoracija, unikatnog posuđa, pa sve do asortimana za kućne ljubimce i raznih rukotvorina. Tijekom sajma održane su i zanimljive radionice pod pokroviteljstvom Bauhausa na kojima su svi zainteresirani mogli čuti različite ideje i savjete te naučiti osnove nekih vještina kao što su izrada keramike, tapiserije, kokedame ili terarija, a mališani su imali priliku sudjelovati na likovnim radionicama pod vodstvom studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

U sklopu sajma organizirana je i Cash & Carry izložba by HEP na kojoj su predstavljeni radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti, a koje su svi zainteresirani mogli kupiti na licu mjesta. Dok roditelji razgledavaju sajam, najmlađi su se zabavljali u Dječjem kutku by Kraš.

Ovogodišnji InDizajn sajam po prvi puta organizirao je i "Humanitarni buvljak s poznatima" u suradnji s Udrugom žena Nismo same na kojem su svi zainteresirani posjetitelji mogli kupiti neke od osobnih predmeta poznatih hrvatskih osoba. Cilj ove hvalevrijedne akcije bio je prikupiti dodatni novac za projekt taxi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije „Nisi sama – ideš s nama!“Osim inspirativnih rješenja interijera i dizajnerskog namještaja te raskošnih dekoracija, posjetitelje je dočekao i bogat fond nagrada vrijedan više od 100 tisuća kuna, ali i odlični sajamski popusti.IZVOR: RTL.HR; foto: promo
POSJETA: 671

Povezane vijesti