Konferencija Arhitektonske pustolovine – nova mjesta i investicije u Dubrovniku

Utorak, 05.11.2019. | Vijesti
Konferencija se održava u okviru najvećeg sajma u regiji posvećenog uređenju turističkih objekata, Design District Exclusive, koji okuplja više od sto renomiranih brandova iz područja namještaja i opreme za unutrašnje i vanjske prostore.


Konferencija o održivoj gradnji i uređenju hotelskih i drugih turističkih objekata namijenjena je arhitektima i dizajnerima interijera i održava se u Dubrovniku 22. i 23. studenog 2019. godine.

U dva dana Konferencije, sudionici će imati priliku upoznati svjetski poznate arhitekte koji će im prenijeti svoja iskustva i oduševljenje stvaranja novih prostora.

Konferencija se održava u okviru najvećeg sajma u regiji posvećenog uređenju turističkih objekata, Design District Exclusive, koji okuplja više od sto renomiranih brandova iz područja namještaja i opreme za unutrašnje i vanjske prostore.

Mjesto održavanja: hotel Valamar Lacroma.

Teme, ciljevi i predavači Konferencije:

Teme su vezane uz održivo građenje i opremanje turističkih objekata, nove materijale i oblike, a poseban je naglasak stavljen na genijalne projekte koje publika možda neće vidjeti uživo jer je svakodnevne obveze drže daleko od njih.

Velika imena arhitekture i dizajna pravi su izazov za struku jer će imati prilike uživo čuti, iz prve ruke, o hrabrim i neobičnim arhitektonskim poduhvatima koji izlaze iz okvira i prkose općepoznatim zakonima, obilježjima i izričajima.

Cilj Konferencije je prenijeti auditorij na sva ona mjesta i u sva ona vremena u kojima neće imati prilike boraviti te potaknuti drukčije razmišljanje u projektiranju, razmišljanje koje jamči održivost i ljepotu prostora za čovjeka.

petak, 22.11.2019.

- Stefano Paiocchi, Zaha Hadid Arhitects: „Design Driven Innovation“

- Stefano Paiocchi Zaha Hadid Arhitects, radionica: „Code-structed Skins. Interdisciplinary Design Research – Fashion and Interior Architecture“

- Melinda Matuz, UNStudio: "Cultural sustainability, health and innovation in luxury hospitality: How to implement local qualities, international comfort and highly sensory experience in hotels and resorts from the Black Sea to the Yellow Sea.”

subota, 23.11.2019.

- Simone Micheli, Architectural Hero: The Luxury of italian style: home, hotel, living spaces

- Damir Novotny: „Investments in region – challenges and opportunities“

- Sanja Kucan, ERA: „Eco labeling – choice for the new Standard“

Kada se na jednom mjestu okupi toliko poznatih imena i iskustava, toliko slavnih projekata i neprocjenjivih novih poznanstava događaju se „nova mjesta“ i inspiracije.

U želji da promovira komunikaciju, suradnju, svijet bez granica i nesputano stvaranje, organizator, Hrvatski interijeri, udruga hrvatskih proizvođača namještaja, dovodi autoritete koji se svi redom nalaze u Zlatnoj knjizi sto najvećih svjetskih arhitekata i dizajnera.

Važni datumi:

Rane prijave: do 11.11.2019.

Prijave na Konferenciju se primaju do: 20.11.2019. godine ili do popunjenosti kapaciteta.

Datumi Konferencije: 22. i 23.11. 2019. godine.

Pozivamo Vas da sudjelujete u Konferenciji i provedete dva prelijepa dana u nezaboravnom Dubrovniku u društvu koje će Vas inspirirati barem slijedećih godinu dana… do novih pustolovina.

Konferencija se u Programu stručnog usavršavanja HKA vrednuje s pet (5) sati iz područja

C1.3 Arhitektura za turizam
C2.2 Koncepti energetske obnove i obnovljivi izvori energije


Opširnije o Konferenciji

Prijava i kotizacije


IZVOR: Hrvatska komora arhitekata
POSJETA: 366

Povezane vijesti