Ekspresno izgrađena bolnica u Wuhanu za oboljele od koronavirusa. (TIMELAPSE VIDEO)

Ponedjeljak, 03.02.2020. | Zanimljivosti
Sagrađena u samo deset dana, kineska bolnica za liječenje osoba zaraženih novim koronavirusom u Wuhanu, epicentru epidemije, danas je počela primat prve pacijente.


Bolnica Huoshenshan (ili u prijevodu Planina Boga vatre) prostire se na 25.000 m2 i opremljena je s 1.000 kreveta za pacijente u kojih je zaraza potvrđena i sagrađena je kako bi se ublažio pritisak na druge bolnice u gradu u kojem se virus širi.

Bolnica Huoshenshan sagrađena je po uzoru na bolnicu u Pekingu podignutu 2003. godine za pacijente pogođene SARS-om (teški akutni respiratorni sindrom).

Više od 7.500 radnika sudjelovalo je u gradnji brzinski podignute bolnice u Wuhanu na kojoj su radovi počeli 23. siječnja i završeni za vikend.

Kina gradi i drugu bolnicu u Wuhanu u kojoj će se također liječiti pacijeniti zaraženi koronavirusom. Ta će bolnica imati 1.600 kreveta i zvat će se Leishenshan (planina gromovnika) i trebala bi biti završena 5. veljače. Kkao je tekla gradnja ove prve bolnice pogledajte u fascinantnom timelapse videu China Global Television Network.IZVOR: TNYT/CGTN
POSJETA: 540

Povezane vijesti