Pogledajte kako su studenti zamislili regeneraciju uvale Spinut (VIDEO)

Ponedjeljak, 02.03.2020. | Zanimljivosti
Izloženo je ukupno 17 radova i to 10 od strane studenata druge godine diplomskog studija arhitekture splitskog FGAG-a, 2 rada zagrebačkih i 2 rada ljubljanskih studenata arhitekture.


“Waterfront - uvala Spinut” naziv je izložbe radova studenata Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Fakulteta arhitekture iz Ljubljane koja je postavljena u atriju splitske Gradske uprave i službeno otvorena danas 2. ožujka 2020. u 10 sati. Izloženo je ukupno 17 radova i to 10 od strane studenata druge godine diplomskog studija arhitekture splitskog FGAG-a, 2 rada zagrebačkih i 2 rada ljubljanskih studenata arhitekture.

Tema izložbe je regeneracija uvale Spinut koja je trenutno nedostupna javnosti, a smještena je između park-šume Marjan, stadiona Poljud i vojne luke Lora te predstavlja potencijal Splita za izlazak i na sjevernu obalu poluotoka. To bi u prvom planu značilo da se učini javno dostupnom, ali i privlačnom građanima. Kako planirati taj proces i na koji način osigurati reprodukciju svakodnevnog života uz more bez dodatnog opterećivanja izgradnjom, odnosno kako osmisliti urbani „waterfront“, u srži je bio zadatak studentima koji su na ovom projektu radili cijeli zimski semestar akademske godine 2019/2020 te će svoje radove prikazati na izložbi gdje će se osim plakata urbanističkih i arhitektonskih koncepata moći vidjeti i najbolje makete te prelistati katalog svih radova.

Izložba je organizirana uz potporu Grada Splita te uz stručnu i organizacijsku pomoć Razvojne agencije Split - RaST d.o.o., a nakon službenog otvaranja u ponedjeljak, moći će se posjetiti svaki dan od 8 do 18 sati (radnim danom i vikendom). Bit će otvorena do 13. ožujka 2020. godine. Kako je izgledalo otvorenje i kako uživo izgleda izložba pogledajte u video zapisima Splitv Videoportal-a:

IZVOR: Grad Split; video: Splitv Videoportal
POSJETA: 1196

Povezane vijesti