Zatvorena bolnica koju su Kinezi izgradili za 10 dana

Utorak, 03.03.2020. | Zanimljivosti
Privremena bolnica u Wuhanu, jedna od 16 koje su Kinezi izgradili kako bi liječili osobe zaražene koronavirusom, u ponedjeljak je službeno zatvorena.


Vlasti u Wuhanu zatvorile su prvu privremenu bolnicu nakon što su otpustile posljednja 34 pacijenta koji su se oporavili od zaraze koronavirusom. Stopa zaraze u Wuhanu drastično je pala, objavile su vlasti.

Wuhan je bio mjesto na kojemu je izbila epidemija koronavirusa, gradnja bolnice u manje od dva tjedna shvaćena je kao moderno čudo gradnje. Tijekom mjesec dana primila je tisuće pacijenata, piše Russia Today.

Posljednji pacijenti u improviziranoj bolnici dobili su negativne rezultate posljednjih testova. Kineski mediji javljaju da se to događa u razdoblju velikog pada oboljelih koronavirusom u provinciji Hubei. Tamo je, naime, prijavljeno manje od 200 novih slučajeva u razdoblju od 24 sata prvi put od siječnja. Izvan provincije Hubei, u kontinentalnoj Kini potvrđeno je samo šest novih slučajeva.

Zatvorena bolnica bila je jedna od 16 sličnih izgrađenih diljem provincije. Cilj joj je bio suzbijanje epidemije, a tijekom proteklog razdoblja u njoj se liječilo najmanje 12.000 oboljelih.

Voditelj najveće improvizirane bolnice u Wuhanu kapaciteta 2000 kreveta, dr. Zhang Junjian, potvrdio je da je u planu zatvaranje i tog objekta do kraja ožujka. “Ako se ništa izvanredno ne dogodi, očekujem da bi naša najveća improvizirana bolnica, najveća u Wuhanu, mogla završiti svoju povijesnu misiju do kraja ožujka”, kazao je Junjian.IZVOR: Russia Today; foto: THE STRAITS TIMES video isječak
POSJETA: 763

Povezane vijesti