Nastavlja se projekt Četiri palme

Subota, 29.02.2020. | Vijesti
U tijeku je priprema javne nabave radova za rekonstrukciju i izgradnju, a čija je vrijednost oko 10 milijuna kuna.

Nakon dugotrajnog rada na realizaciji projekta „Četiri palme“, započetog 2017. godine, 21. veljače ishođena je građevinska dozvola za rekonstrukciju postojeće zgrade u objekt socijalne namijene za punoljetne korisnike bez adekvatne roditeljske skrbi, prvenstveno iz Doma Maestral u Splitu, a potom s područja cijele Hrvatske. Objekt će, također, primiti i tzv. „Kuću za roditelje“ koja će preseliti iz Gundulićeve ulice u Šimićevu ulicu.

Projektom se planira rekonstruirati postojeći zapušteni i napušteni objekt u Šimićevoj ulici u Splitu u građevinu stambene namjene koja će sadržavati 8 stambenih jedinica: šest garsonijera i jedan trosobni stan koji će biti namijenjeni bivšim štićenicima Dječjeg doma Maestral Split, odnosno mladima nakon navršene 21. godine koji napuštaju sustav institucionalne skrbi i na taj način ostaju bez osiguranog smještaja te jedan deveterosobni stan s osam dvokrevetnih soba za roditelje/skrbnike teško oboljele djece s područja Urbane aglomeracije Split, a čija se djeca liječe ili su na rehabilitaciji u KBC-u Split.

U tijeku je priprema javne nabave radova za rekonstrukciju i izgradnju, a čija je vrijednost oko 10 milijuna kuna. Osim toga, Grad Split 25. veljače prijavio je projekt „Četiri palme“ na ITU poziv Europskog fonda za regionalni razvoj „Brownfield na području Urbane aglomeracije Split“, s ciljem ostvarivanja bespovratnih sredstava u iznosu od 4.500.000,00 kuna. Plod je to zajedničke suradnje gradske Službe za međunarodne i EU projekte, Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima, Upravnog odjela za prostorno planiranje, Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Razvojne agencije Split RaST te Dječjeg doma Maestral Split.


IZVOR: Grad Split
POSJETA: 505

Povezane vijesti