Arhitektonska konferencija SplitTALKS 2017 u organizaciji FGAG

Petak, 13.10.2017. | Vijesti
Arhitektonska konferencija SplitTALKS 2017 u organizaciji FGAG održati će se u ponedjeljak 23. listopada 2017.
U organizaciji Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu te u suradnji s Gradom Solinom (mreža sub>urban.Reinventing the fringe, program URBACT III) i Društvom arhitekata Splita u ponedjeljak, 23. Listopada 2017. u dvorani kina „Zlatna vrata“ u Splitu održati će se arhitektonska konferencija SplitTALKS 2017.

Tema skupa je vrlo aktualna za područje šire splitske aglomeracije – brownfields – urbana preobrazba napuštenih ili nedovoljno iskorištenih industrijskih i/ili infrastrukturnih područja.
Skup će problematizirati njihov potencijal u kontekstu povećanja gustoće naseljenosti unutar gradskih granica umjesto širenja urbanog teritorija; otkrivanje novih praksi planiranja na lokalnoj razini; regionalnu koordinaciju između povijesnih gradskih središta, predgrađa i većih gradskih područja, te između nacionalnih i lokalnih vlasti i institucija.

Kakva su iskustva drugih sredina u odnosu prema istoj problematici javnosti će kroz niz predavanja predstaviti Markus Tomaselli (Beč), Jan Ackenhausen (Bruxelles), Ute Schneider (Zurich), Leo van den Burg (Delft), Tadej Glažar (Ljubljana) i Saša Randić (Rijeka)

Uz konferenciju na istu tematiku održati će sedmodnevna studentska radionica  (21.-27.10) na kojoj će uz splitske studente 2. godine diplomskog studija  Arhitekture i urbanizma sudjelovati i kolege nastavnici i studenti sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i  Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani.


IZVOR: www.gradst.unist.hr
POSJETA: 694

Povezane vijesti