Novi most u Trogiru zbog radova proteklih dana zatvoren i podignut (FOTOGALERIJA)

Petak, 19.06.2020. | Zanimljivosti
Most hrvatskih branitelja u Trogiru zatvoren je za promet zbog testiranja opreme, a protekla dva dana bio je i podignut što je položaj u kojem se jako rijetko nalazi od svog otvorenja prije dvije godine.
Od srijede 17.06. za promet je zbog radova zatvoren novi čiovski most, a promet se odvija kroz centar Trogira zbog čega povremeno nastaju prometne gužve.

U prometnoj nesreći koja se dogodila na Mostu hrvatskih branitelja bio je uništen upravljački ormar mosta. Hrvatske ceste su naručile novi ormar koji je ugrađen na mjesto starog. Posljednjih dana obavlja se kalibriranje automatike mosta zbog ugradnje novog ormara, a što uključuje i podizanje mosta.

Zbog specifičnosti dodatnih testiranja sustava automatike promjenjive prometne signalizacije i sustava za podizanje novog mosta u Trogiru, dio državne ceste zatvoren je za sav promet i danas od 9 do 15 sati. Obilazni pravac je starom jezgrom Trogira (preko „Starog mosta”). Iz Hrvatskih cesta sudionike u prometu mole za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Poznato je da novi trogirsko-čiovski most ima mehanizam za podizanje, a s tim postupkom je u početku bilo problema tehničke i administrativne prirode što je izazvalo kritike medija i javnosti zbog cijene tog mehanizma od gotovo sedam milijuna kuna. Tako je novi most na Čiovu naposljetku u 2019. godini podignut samo dva puta, a prve godine korištenja podignut je šest puta. Zato je ovaj prizor od protekla dva dana rijedak i izaziva pozornost.

Kako izgleda podizanje novog čiovskog mosta pogledajte u fotogaleriji našeg trogirskog suradnika Andrije Livajića.

Podizanje novog čiovskog mosta Podizanje novog čiovskog mosta Podizanje novog čiovskog mosta Podizanje novog čiovskog mosta Podizanje novog čiovskog mosta Podizanje novog čiovskog mosta Podizanje novog čiovskog mosta Podizanje novog čiovskog mosta


IZVOR: foto: Andrija Livajić
POSJETA: 1846

Povezane vijesti