Aplicirajte na natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj s Vašim projektom

Srijeda, 05.05.2021. | Vijesti
Natječaj je otvoren do 31.10., a mogu se prijaviti svi koji su u prethodnom razdoblju doprinijeli zelenoj gradnji i održivom razvoju.


Hrvatski savjet za zelenu gradnju proteklih 5 godina dodjeljuje Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj.

Ove godine, u suradnji s Hrvatskom udrugom proizvođača toplinsko-fasadnih sustava, Hrvatski savjet za zelenu gradnju ponovno raspisuje natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj.

Natječaj je otvoren do 31.10., a mogu se prijaviti svi koji su u prethodnom razdoblju doprinijeli zelenoj gradnji i održivom razvoju.

Ove će nagrade biti priznanja za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama, stručnjacima za zelenu gradnju i održivi razvoj zaposlenim u tvrtkama, javnom sektoru, nevladinim udrugama i agencijama te samostalnim stručnjacima iz ovoga područja.

Cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti na području zelene gradnje i održivog razvoja, stalno unapređenje načela dobrog poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve u cilju očuvanja okoliša i održivog razvoja u Republici Hrvatskoj.

Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se od 1. listopada 2019. godine do datuma završetka natječaja u godini u kojoj se dodjeljuje nagrada istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

Nagrade će se dodijeliti u 6 kategorija:

1. Osoba godine - nagrada se dodjeljuje jednoj fizičkoj osobi koja se posebno istaknula u promicanju zelene gradnje i održivog razvoja. Ova je nagrada počasna i osobu godine predlaže i bira Povjerenstvo internim glasovanjem.

2. Institucija / Organizacija godine - dodjeljuje se za posebno isticanje u promicanju zelene gradnje i održivog razvoja. U ovoj kategoriji sudjelovati mogu: trgovačka društva, jedinice nacionalne, regionalne i lokalne uprave i samouprave, nevladine organizacije, istraživačke institucije, odgojno-obrazovne ustanove ili stručna i savjetodavna radna tijela i organizacije civilnog društva.

3. Građevina godine - Novogradnja - ova kategorija odnosi se na novoizgrađene zgrade, infrastrukturne i prometne građevine te trgove i parkove završene u razdoblju od 1. listopada 2019. godine do datuma završetka natječaja u godini kojoj se dodjeljuje nagrada.

4. Građevina godine - Rekonstrukcija - ova kategorija odnosi se na rekonstrukcije građevina odnosno energetske obnove građevina koje su završene u 2020. ili 2021. godini (zgrade, infrastrukturne i prometne građevine te trgove i parkove).

5. Projekt godine - u ovoj kategoriji svoje razvojne projekte i/ili projektne koncepte i/ili projektne ideje mogu prijaviti pravne osobe (odgojno-obrazovne ustanove, vladine i nevladine organizacije, trgovačka društva, organizacije civilnog društva, obrti i sl.) koji su za cilj imali podići razinu svijesti široke i stručne javnosti te kvalitetu života zajednice, a koji je direktno vezan uz zelenu gradnju, energetsku učinkovitost i održivi razvoj. U ovu kategoriju spadaju projekti koji su započeli, u tijeku ili završili u 2020. ili 2021. godini:

- koji su doprinijeli zelenoj/održivoj gradnji, energetskoj učinkovitosti, održivom prometu ili održivom razvoju, zbrinjavanju otpada odnosno smanjenju utjecaja na okoliš i emisijama stakleničkih plinova u Republici Hrvatskoj;
- EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financirani;
- koji su neprofitno ili tržišno orijentirani.

6. Studentski projekt godine (diplomskih studija) - u ovoj kategoriji svoje razvojne projekte i/ili projektne koncepte i/ili projektne ideje mogu prijaviti fizičke osobe studenti diplomskih studija sa više sastavnica sveučilišta koji su vezani uz zelenu/održivu gradnju i održivi razvoj. U ovu kategoriju spadaju projekti koji su započeli, u tijeku ili završili u 2020. ili 2021. godini:

- koji su doprinijeli zelenoj/održivoj gradnji i/ili održivom razvoju u Republici Hrvatskoj;
- koji promoviraju društveno korisno učenje za zelenu gradnju;
- koji promoviraju interdisciplinarni, multidisciplinarni, holistički i inovativni pristup gradnji;
- koji su EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financirani;
koji su neprofitno ili tržišno orijentirani.


Pravilnik i obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje:

PRAVILNIK 2021
OBRAZAC ZA PRIJAVU

Popunjenu i skeniranu dokumentaciju treba poslati na:

HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU
Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj
Ul. grada Vukovara 274/I
10000 Zagreb

Ili na e-mail adresu: tea.zugaj@gbccroatia.org

Rok za podnošenje prijava je 31.10.2021.prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi


IZVOR: gbccroatia.org
POSJETA: 349

Povezane vijesti