Budući Prometov garažno-servisni kompleks na Dračevcu bit će najsuvremeniji u ovom dijelu Europe

Srijeda, 05.05.2021. | Vijesti
Dovršeno je "Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu", za čiju izgradnju splitski Promet planira potraživati bespovratna EU sredstva.


U nešto više od protekle dvije godine, nova Uprava Prometa na čelu s Miroslavom Delićem, uhvatila se u koštac s nagomilanim problemima koji su ovu najveću gradsku tvrtku doveli na rub stečaja.

U tom razdoblju izrađen je i proveden Plan restrukturiranja, nova organizacija i sistematizacija radnih mjesta, čime je broj zaposlenih umanjen za više od 100 zaposlenika. Proveden je Plan zbrinjavanja viška zaposlenih, a sa sindikatima je potpisan novi Kolektivni ugovor čime je nakon 12 godina došlo do povećanja plaća.

Racionalizacijom poslovanja operativni troškovi smanjeni su za više od 10 milijuna kuna, a dugovanja prema dobavljačima su prepolovljena. Uz sve to Promet je povukao značajna EU sredstva za implementaciju sustava e-ticketing i obnovu voznog parka s gotovo 100 novih autobusa.

Usporedno s provedenim aktivnostima odvijao se proces potpunog zaokreta budućnosti pa je tako ovih dana dovršeno i "Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu", za čiju izgradnju splitski Promet planira potraživati bespovratna EU sredstva. Procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi cca 50 milijuna eura, a sam kompleks smjestit će se na površini od oko 30.000 m2. Uz nultu razinu, predviđene su i dvije podzemne etaže, a ukupna iskoristiva površina kompleksa iznosi cca 65.000 m2. Dvije podzemne etaže ukupne korisne površine cca 35.000 m2 koristit će se za parking autobusa i osobnih automobila. Prva etaža predviđena je isključivo za parking autobusa, dok će na drugoj uz autobuse parking dijelom koristiti i osobni automobili. Ukupni kapacitet podzemnih garaža predviđen je za smještaj 190 autobusa i oko 400 automobila.

Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu Idejno rješenje garažno-servisnog kompleksa na Dračevcu


POSJETA: 92

Povezane vijesti