Webinar i online konferencija danas u 10h

Četvrtak, 27.05.2021. | Vijesti
Webinar Europski sustavi prostornog planiranja i online konferencija Obnova povijesnog središta Zagreba nakon potresa – pristup, problemi i perspektive


Odbor za urbanizam Hrvatske komore arhitekata u suradnji s Udrugom hrvatskih urbanista organizira mrežni seminar

Europski sustavi prostornog planiranja (European Systems of Spatial Planning)

u četvrtak i petak, 27. i 28. svibnja 2021. s početkom u 10 sati putem platforme Zoom.

Cilj mrežnog seminara je stručna diskusija temeljena na uvidu u različite sustave prostornog planiranja u europskim zemljama. Predstavit će se tipovi prostornih i urbanističkih planova, procedure njihove izrade i usvajanja, standardi i metodologije izrade te sastavi stručnih timova koji sudjeluju u izradi planova. Usporedbom sustava planiranja u Austriji, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Češkoj, Sloveniji, Latviji, Crnoj Gori i Hrvatskoj dat će se doprinos stručnoj raspravi o reformi sustava prostornog planiranja u Hrvatskoj.

Mrežni seminar će se održati u dva dana, u četvrtak i petak, 27. i 28. svibnja, u slobodnom formatu otvorenom za raspravu i dijalog. Svaki dan će započeti s nekoliko kratkih prezentacija pozvanih sudionika nakon čega će uslijediti rasprava. Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje.

VIŠE INFORMACIJA I POVEZNICE ZA SUDJELOVANJE


ONLINE KONFERENCIJA -
Obnova povijesnog središta Zagreba nakon potresa – pristup, problemi i perspektive

Znanstveno vijeće za arhitekturu, urbanizam i uređenje prostora Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizira online znanstveno-stručnu konferenciju u četvrtak, 27. svibnja 2021. s početkom u 10 sati.

Sudionike konferencije pozdravit će predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt.

Moderator konferencije bit će predsjednik Znanstvenog vijeća za arhitekturu, urbanizam i uređenje prostora akademik Branko Kincl.

TEMATSKI OKVIR KONFERENCIJE

Uvažavajući aktualnost, a u mnogim aspektima i nedorečenost pretpostavki i procesa postpotresne obnove Zagreba koja ovih dana upravo počinje, Znanstveno vijeće za arhitekturu, urbanizam i uređenje prostora HAZU, koje okuplja brojne eksperte iz različitih struka, smatralo je svojom obavezom pridonijeti tom procesu znanstveno-stručnom obradom ključnih tema važnih za predstojeću obnovu.

VIŠE INFORMACIJA I POVEZNICA ZA UKLJUČIVANJEprodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi


POSJETA: 280