Sanacija i obnova splitskih prometnica: Povećano ulaganje protekle četiri godine

Četvrtak, 27.05.2021. | Gradilište
Oko 150 tisuća metara kvadratnih kolnika i oko 22 tisuće metara kvadratnih nogostupa sanirano je u Splitu u protekle četiri godine.


Trenutno su u obnovi ulice Vranjički put na Brdima, Mostarska ulica na Neslanovcu i ulica Škrape, a završava se sanacija asfalta u Mosećkoj ulici te na dijelu Puta Orišca.Gradilište u ulici Škrape sa svojim zamjenikom Ninom Velom i suradnicima iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu obišao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Kompletna sanacija ove ulice započela je sredinom travnja, a obavlja se zamjena dotrajale električne instalacije s primjerenom led rasvjetom, sanira se vodoopskrbna mreža, uklanjaju postojeće salonitne azbestne cijevi, sanira se oborinska i fekalna kanalizacijska infrastruktura te u konačnici, u dužini od oko 525 metara, sanirat će se kolnik, postaviti novi asfaltni sloj, a paralelno sanirati i nogostup. Dodajmo da je prvih 200 metara novih vodovodnih cijevi već postavljeno.U obilasku radova gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozvao je stanovnike na strpljenje, jer će okončanjem radova kvaliteta življenja i prometne sigurnosti u tom dijelu grada biti na punoj višoj razini. Ukupna vrijednost radova je milijun kuna, a izvode ih „Cestar“, „Vodovod i kanalizacije“ te „Elektro Klarić“ iz Trilja koji je zadužen za rekonstrukciju javne rasvjete.Istaknimo kako je investicijsko održavanje cesta, koje podrazumijeva kompletnu sanaciju, u mandatu ove Gradske uprave povećano s prijašnjih oko tri-četiri milijuna godišnje na 15 milijuna kuna u 2019., 2020. i 2021. godini. Većim su dijelom tako obnovljene ulice Put Trstenika, Hercegovačka, Vukovarska, Mihanovićeva, Matoševa, Starčevićeva, Dražanac i druge splitske ulice.Također, kroz redovno održavanje trenutno se uređuje Trg u ulici Gradišćanskih Hrvata na Ravnim Njivama te se sanira potporni zid u Ivankovoj ulici u Stobreču.

Sanacija i obnova splitskih prometnica Sanacija i obnova splitskih prometnica Sanacija i obnova splitskih prometnica Sanacija i obnova splitskih prometnica Sanacija i obnova splitskih prometnica Sanacija i obnova splitskih prometnica


IZVOR: Grad Split
POSJETA: 383

Povezane vijesti