Luka i obala u Kaštel Starom u novom ruhu

Srijeda, 28.07.2021. | Gradilište
Izgled cjelokupne pomorske luke idejno je projektirao arhitekt Edo Šegvić pa će tako Kaštel Stari, na ukupnoj površinu od oko 9.000 četvornih metara, iz temelja dobit jednu novu i atraktivnu urbanu vizuru.


Kaštel Stari predstavlja srce svih sedam Kaštela, a stanovnici tog mjesta napokon su dočekali dugo najavljivanu gradnju pomorske luke i uređenje pripadajuće šetnice.Iako sama luka još nije u potpunosti završena, obalni dio s popratnim sadržajima već je neko vrijeme u funkciji, a konačni dovršetak radova očekuje se do početka ožujka sljedeće godine.Nositelj ovog golemog projekta u vrijednosti od 50 milijuna kuna je Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije, a Grad Kaštela sufinancira projekt s 14 milijuna kuna.Osim radova na izgradnji pomorske luke, projekt također podrazumijeva obnovu i proširenje stare šetnice koja je u međuvremenu poprimila novi izgled, a radovi na njoj su gotovo u potpunosti privedeni kraju. Na dovršenju projekta naporno će se radit još narednih devet mjeseci, odnosno kako je planirano ugovorom do kraja veljače 2022. godine.Naime, šetnica u Kaštel Starom proširena je za šest-sedam metara s pločnikom i još četiri metra prostora za ugostiteljske objekte, uključujući pojas zelenila, javnu rasvjeta i ostalu urbanu opremu te je otvorena za javnost.

– Bilo je planirano da se radovi odvijaju ponešto drugačije, ali na zamolbu Grada Kaštela uhvatili smo se ponajprije uređenja obalnog dijela, zapadno od Vinalka i možemo reći da je tu posao 99 posto gotov. Prema istom dogovoru radove smo tijekom ove sezone usmjerili prema moru, izjavio je Zoran Vukorepa iz tvrtke Pomgrad za Portal grada Kaštela.

Trenutačni izgled luke i šetnice možete pogledati u videu.IZVOR: Bauštel/Portal grada Kaštela; foto: Portal grada Kaštela; video: Kuzma Topić
POSJETA: 780

Povezane vijesti