8. Sabor hrvatskih graditelja

Subota, 31.07.2021. | Vijesti
8. Sabor hrvatskih graditelja kojeg organizira Hrvatski savez građevinskih inženjera u suorganizaciji s Hrvatskom komorom inženjera građevine, održat će se u novom terminu od 3. do 5. listopada 2021. u Vodicama.


8. Sabor hrvatskih graditelja, kojeg organizira Hrvatski savez građevinskih inženjera u suorganizaciji s Hrvatskom komorom inženjera građevine, održat će se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske od 3. do 5. listopada 2021. u hotelu Olympia u Vodicama.

Pod glavnim geslom skupa Graditeljstvo i klimatske promjene organizatori žele istaknuti činjenicu da su svi gospodarski sektori, uključujući i sektor graditeljstva, osjetljivi na klimatske promjene. Život u vrijeme klimatskih promjena zahtijeva prilagodbu svih segmenata gospodarstva, stoga će se na skupu raspravljati o graditeljstvu kao poticatelju razvoja i načinu na koji ono utječe na borbu protiv posljedica klimatskih promjena te kritički razmotriti ostvarivanje dosadašnjih i budućih zadaća koje su od iznimne važnosti za građevinski sektor.

U okviru skupa, pored predstavljanja zanimljivih radova iz svih područja građevinarstva, predviđeno je i održavanje dvije plenarne sekcije (PS) te tri okrugla stola (OS), koji su već sada pobudili veliki interes:

1. Nacionalni program oporavka i otpornosti - prilika za hrvatske graditelje (PS)
2. Specifičnosti obnove graditeljske baštine nakon potresa (PS)
3. Kvaliteta projektno-tehničke dokumentacije (OS)
4. Recikliranje i gospodarenje građevnim otpadom (OS)
5. Iskustva u primjeni FIDIC-ovih ugovora (OS)

Prošlu 2020. godinu i prvu polovicu 2021. godine obilježila je bolest COVID-19 zbog čega je bilo onemogućeno održavanje stručnih i znanstvenih skupova. Zato i ne čudi veliki interes za skupovima na kojima se predstavljaju rezultati istraživanja, zanimljivi projekti i zanimljiva tehnička rješenja te na kojima se kroz konstruktivne rasprave ukazuje na uočene probleme u sektoru graditeljstva i daju smjernice za njihovo rješavanje.

Organizatori koriste priliku pozvati vas na aktivno sudjelovanje u 8. Saboru hrvatskih graditelja kroz predstavljanje svojih istraživanja i zanimljivih projekata, te tehničkih i inovativnih rješenja koji mogu pobuditi interes u struci. Rok za dostavu cjelovitih radova produljen je do 1. rujna 2021. Svi prihvaćeni radovi bit će objavljeni u zborniku radova 8. Sabora hrvatskih graditelja.

Autorima vrijednih radova koji će se prezentirati na 8. Saboru hrvatskih graditelja omogućiti će se da svoje radove dodatno prošire i publiciraju u specijalnom broju časopisa Građevinar (br. 2/2022).

Sudionici 8. Sabora hrvatskih graditelja ostvarit će kroz program stručnog usavršavanja u graditeljstvu ukupno 30 školskih sati edukacije od čega 10 školskih sati u području tehničke regulative.

Sve obavijesti o 8. Saboru, prijavi i smještaju dostupne su na web stranici: hsgi.org/sabor

prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi


IZVOR: Hrvatska komora inženjera građevinarstva
POSJETA: 433

Povezane vijesti