8. Sabor hrvatskih graditelja

Srijeda, 15.09.2021. | Vijesti
8. Sabor hrvatskih graditelja kojeg organizira Hrvatski savez građevinskih inženjera u suorganizaciji s Hrvatskom komorom inženjera građevine, nakon dviju odgoda održat će se u novom terminu od 3. do 5. listopada 2021. u Vodicama.


Hrvatski savez građevinskih inženjera organizira 8. Sabor hrvatskih graditelja koji će se održati 3. do 5. listopada 2021. u hotelu Olympia u Vodicama. Na ovom se tradicionalnom skupu, koji se održava svake četiri godine, okupljaju graditelji iz zemlje i inozemstva, kako bi ocijenili stanje graditeljstva te predstavili značajne projekte i zanimljiva inženjerska rješenja i inovacije iz svih područja graditeljstva. Iznimno, zbog pandemije korona virusa, održavanje 8. Sabora, koje je bilo planirano za mjesec studeni 2020., odgođeno je za 2021. godinu.

Na 8. Saboru hrvatskih graditelja ocijenit će se stanje u graditeljstvu i njegova uloga u razvitku hrvatskoga gospodarstva, raspravljati o graditeljstvu kao poticatelju razvoja i načinu na koji ono utječe na borbu protiv posljedica klimatskih promjena, te kritički razmotriti ostvarivanje dosadašnjih i budućih zadaća. Održivo graditeljstvo postalo je prioritet suvremenog graditeljstva i energetske održivosti sustava. Implementacija elemenata takvog graditeljstva postaje sve veći pokazatelj podizanja opće društvene i stručne svijesti o tome kakav okoliš ostavljamo budućim naraštajima. Na skupu će se analizirati i druga aktualna pitanja graditeljstva, posebno investicije iz EU fondova. Zbog navedene je činjenice i osnovni tematski naziv 8. Sabora: GRADITELJSTVO I KLIMATSKE PROMJENE. Tim se nazivom na stajalo posebno istaknuti da je građenje za hrvatsko graditeljstvo i za cijelo hrvatsko društvo od esencijalne važnosti i da se zbog toga moraju osigurati održivi razvojni projekti koji mogu pokrenuti novi rast graditeljstva, ali i cjelokupnog gospodarstva. Takvi projekti danas su teško ostvarivi bez sredstava iz EU fondova, pri čemu se poseban naglasak stavlja i na EU program Recovery and Resilience Facility koji će biti vrlo značajan za graditeljski sektor.

Program 8. Sabora hrvatskih graditelja objavljen je na sljedećoj poveznici:

Program Sabora (PDF)

Iz programa skupa izdvajamo:

PLENARNO IZLAGANJE: Prikaz budućih velikih investicija u Hrvatskoj

PANEL DISKUSIJA: Nacionalni plan oporavka i otpornosti – prilika za hrvatske graditelje

OKRUGLI STOLOVI:
- Graditeljstvo i klimatske promjene
- Specifičnosti obnove graditeljske baštine nakon potresa
- Hrvatski centar za potresno inženjerstvo – interventna služba
- Izazovi i prilike u upravljanju muljem s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda
- Održivo gospodarenje otpadom

Na ovogodišnjem Saboru hrvatskih graditelja, koji će se održati od 3. do 5. listopada 2021. u hotelu Olympia Sky u Vodicama, biti moguće prisustvovati jedino uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde

Za više informacija posjetite link Prijava i kotizacijaprodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi


IZVOR: 8. Sabor hrvatskih graditelja
POSJETA: 461

Povezane vijesti