Za tunel Kozjak osigurana sredstva iz državnog proračuna, objavljen natječaj za izvođača radova

Četvrtak, 30.03.2023. | Gradilište
Hrvatske ceste su objavile natječaj za gradnju radova na tunelu i južnom dijelu spojne ceste, čija bi izgradnja trebala bi biti gotova u tri godine. Već sredinom ožujka očekuje se početak radova na prvoj fazi.
Radovi na gradnji državne ceste odvijat će se u dvije faze, prva će obuhvatit gradnju ceste od čvora Vučevica, odnosno autoceste A1 do tunela i druga faza bila bi gradnja tunela Kozjak i južnog portala ceste do kaštelanske magistrale.

I dok je za prvu fazu poslova odabran izvođač i poslovi bi za mjesec dana trebali krenuti, za drugu fazu radova objavljen je natječaj, što su potvrdili iz Hrvatskih cesta uz detalje izvođenja planiranih radova koji će koštati oko 83 milijuna eura.

Objavljenim radovima obuhvaćena je izgradnja spojne ceste Vučevica u duljini od 6,85 km i njima su obuhvaćeni i radovi na tunelu Kozjak. Navedeno je planirano izvesti ( procijenjena vrijednost) za 625 milijuna kuna (primjenjuje se tečaj konverzije 1 euro = 7,5345 kn) u trajanju od 36 mjeseci. Ovaj natječaj ne obuhvaća izmiještanja instalacija i izvođenje opreme, što pripada u daljnje planove i bit će obuhvaćeno sljedećim predmetima nabave.

Ovim radovima kompletirala bi se cijela dionica izgradnje nove državne ceste te bi time sam tunel sa spojnim cestama omogućio skraćenje dužine putovanja u smjeru Šibenika, Zadra, Zagreba za oko 10 kilometara, objašnjavaju u Hrvatskim cestama.


POSJETA: 265