KI EXPERT PLUS - najnovija verzija računalnog programa za izradu projekata

Srijeda, 18.10.2017. | Proizvodi
KI EXPERT PLUS, najnovija verzija računalnog programa za izradu projekata u odnosu na toplinsku zaštitu i racionalnu uporabu energije te izradu energetskih certifikata.


KI EXPERT PLUS je od 10.10.2017. godine, uz prethodnu suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja povezana na aplikaciju Informacijskog Sustava Energetskih certifikata (IEC) čime je u potpunosti završeno usklađenje s uvjetima najnovijeg Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju („Narodne novine“ broj 88/17.).

Uz spomenuto, najnovija verzija 7.2.0.0. je posljednje dvije godine značajno nadograđena i u potpunosti usklađena s najnovijim Algoritmima za izračun energetskih svojstava zgrada (zadnja objava 15. svibnja 2017. – u obveznoj primjeni od 30. rujna 2017.) čime su objedinjeni svi potrebni proračuni do primarne energije, odnosno mogućnost dokazivanja zadovoljenja temeljnog zahtjeva „gospodarenje energijom i očuvanje topline“ provedenog u skladu s Tehničkim propisom o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama („Narodne novine“ broj 128/15).

Uz sva nabrojena usklađenja, program je bogatiji za niz novih funkcionalnosti koje mogu olakšati rad projektantima i certifikatorima poput:

1. revidiranih i dopunjenih troškovničkih stavki/opisa toplinske, zvučne i protupožarne izolacije građevnih dijelova zgrada

2. ponuđenih predložaka gotovih, pravilno definiranih građevnih dijelova izolacije vanjskih zidova, kosih i ravnih krovova, pregradnih zidova, podova, stropova,..

3. ažuriranih i dopunjenih detaljnih Uputa za rad s računalnim programom na više od 180 stranicaNovi, dopunjeni dijelovi nude detaljan i pojednostavnjeni proračun termotehničkih sustava – sustava ventilacije, grijanja, pripreme PTV-a, hlađenja i rasvjete, nužnih za proračun do primarne energije sa svim detaljno razrađenim shemama i ponuđenim sustavima.

Planovi za daljnje nadogradnje su veliki: usklađivanje s Metodologijom – mogućnost unosa samostalnih sustava grijanja, penalizacije, ispisi Izvješća o provedenim energetskim pregledima za svaku pojedinu skupinu referentnih zgrada, mogućnost ispisa jedinstvenog certifikata za čitavu zgradu, povezivanje s BIM knjižnicom,…

Ovaj program ujedno postaje (i ostaje) najviše korišten softver u RH, posebno u vrijeme kada projektiranje zgrada nulte energije postaje realnost…


IZVOR: www.webgradnja.hr
POSJETA: 2304

Povezane vijesti